Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hiányozni fog -e a pénz? Egy...

Hiányozni fog -e a pénz? Egy boltban a pénztáros a 3727 ft összegre kapott egy 20 ezrest, de a gépbe véletlenül 10200 at ütött. Egyébként jól adott vissza.

Figyelt kérdés

#pénz-plusz-vagy-minusz
2017. máj. 23. 19:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szimplán elütötte. Ha neked jól adott vissza akkor nem értem a problémádat. Ő is ember hibázhat. Szerintem nem kell itt semmi rossz dologra gondolni. Az nem számít te mennyit adsz és ő mit ír be, ahogy már írták előttem az csak neki segít, hogy mennyit kell visszaadnia. De a kasszában csak a vásárolt tétel a lényeg és hogy nap végén meglegyen a kassza. Lehet zavarban volt hogy hibázott és azért nem kért bocsánatot, vagy szimplán sokan voltak és már a következő vásárlón járt az agya.

Jól kaptad vissza a visszajárót az számít.

2017. máj. 25. 21:43
 12/14 A kérdező kommentje:
11-es.Nem ismerem a gép működését,de mint megtudtuk:van a pénztárgépben egy számológép,de ami oda van ütve az semmit nem jelent.Ebből már akkor csak az következik hogy egy megkezdett,de be nem fejezett lopás készült a vevő kárára.Mert ha észreveszi hogy elütötte és szól: oké,tiszta sor,nem merül fel a gyanú sem.De még hogy utána sem kért elnézést,ez már több mint gyanús!De végül csak a munkaadóját károsította meg(mert nem megyünk olyan helyre ahol bekóstolnak,bepróbálkoznak),az meg majd eldönti hogy megéri -e neki ilyen (zavarba eső) alkalmazottat berakni ilyen felelősségteljes pozícióba.
2017. máj. 26. 13:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Abszolút nem következik semmiből, hogy lopás készült. Simán félre lehet ütni, nem tudhatod te sem és mi sem, milyen a billentyűzet-elrendezés, vagy milyen technikával kell bevinni az átvett összeget, szóval azért az ártatlanság vélelme nyomán feltételezzünk elütést.

Már csak azért sem feltételeznék lopást, mert ezzel nem lehet lopni, hiszen ha te adsz egy 20000-rest egy 3000 körüli összegre, akkor ~17000-ret vársz vissza, nem kevesebbet. Ráadásul indokolatlan lenne a 10200, mivel ha simán 10000-ret ír be, még kevésbé lehet feltűnő a hiba.

Ennél fogva az elnézéskérés nem elvárható, mivel ez elütésként egy bagatell dolog, ha dolgoztál volna valaha kasszában, tudnád, hogy ennek nem tulajdonít senki jelentőséget. Eleve a pénztáros munkájának megkönnyítésére van ez a funkció, és nem a vásárló tájékoztatására.

2017. máj. 26. 13:50
 14/14 A kérdező kommentje:

Hallottam már olyan esetről,hogy a pénztáros a visszaadandó 1000-10000 címletű bankót félrerakta,és reklamációkor azt lobogtatta, azzal a címszóval hogy ő a vásárlótól azt kapta...

Másfelől ismerjük a hipnotizálás csínnyát-bínnyát,sajnos egyesek rossz dolgokra használják...

Aztán meg:tán nekem kellett volna elnézést kérni??!

A kereskedelem nem játék,ilyen apróságokon múlik hogy rendszeres vásárló lesz valaki,(még akkor is, ha hibázott az eladó,kasszás,stb.) vagy soha többet nem tér be,és nem ajánlja...

2017. máj. 26. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!