Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell kitölteni az idei...

Hogyan kell kitölteni az idei adóbvallást? (16SZJA)

Figyelt kérdés

Egy állandó munkahelyem van (a munkáltató nem vállalja, hogy megcsinálja helyetem), egyedülálló vagyok és nincs gyerek, nem kapok semmilyen adókedvezményt, nincs semmi plusz bevétele, nincs semmi extra ami bonyolítaná a dolgot, de nem vgyok benne biztos, hogy jól töltöttem-e ki.

Az első oldallon az azonostás(B) részt és az F-et töltöttem ki, az A, B és C oldalon a pedig fejlécet.

Ezen kívül az 1. és a 18. sorba beírtam az éves jövedelmemet amit alapul vettek az adózáshoz, és a 65. illetve a 69. sorba beírtam az ebből levont adók összegét, ami összesen 18,5% (nyugdíjjárulék 10% + 3% természetbeli és 4% pénzbeli egészségbiztosítási járulék + egyéni munkaerő-piaci jáulék 1,5%).

Kell még mást kitöltenem?

2017. máj. 1. 00:00
 1/4 anonim ***** válasza:
az miért nem jó, hogy a nav megcsinálta?
2017. máj. 1. 01:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A 18,5 %, az nem adó, hanem járulék, és ha nem vagy jogosult családi kedvezményt érvényesíteni, akkor köze nincs az SZJA bevalláshoz.

SZJA bevallásról beszélünk, tehát adóköteles jövedelmet kell bevallani és a hozzá kötődő - év közben a kifizetők által levont - SZJA előleg összegét.

1. sor, 18. sor, 21. sor, 29., 36. sor ugyanaz az összeg.

40., a 44., a 48., a 61., a 64. sorba az 1. sorban szereplő összeg 15 %-át kell beírnod.

65. sor: Munkáltatói igazolás alapján a levont személyi jövedelemadó előleg összege (általában szintén a 65. sorban szerepel az igazoláson).

Ez az összeg megy a 69. és a 76. sorba is.

A 64. sor és a 76. sor különbözetét kell beírni a 79. vagy 80. sorba, attól függően, hogy visszaigénylésed lesz, vagy fizetnivalód még. Ha egyik sem, akkor a 79. és 80. sorba "nullát" írsz.

A 77. sorba akkor kell írni összeget, ha befizetni valód lesz.

2017. máj. 1. 06:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha visszaigénylésed van, akkor a főoldalon a (D) táblát is töltsd ki értelemszerűen, hogy lakcímre kéred vissza az összeget, vagy bankszámlára. A megfelelő helyen ne felejtsd el elhelyezni az "X" jelet sem! Szintén (D) tábla a főoldalon!
2017. máj. 1. 06:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Köszi 2es, én magamnak csináltam pénteken és most ez alapján leellenőriztem, jó lett :)
2017. máj. 1. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!