Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adókedvezményt ha...

Családi adókedvezményt ha valaki nem kívánja igénybe venni akkor csak elég behúzni azt, hogy nem kéri a kedvezményt és nem kell kitölteni azon adatokat amik az eltartottakról szólnak?

Figyelt kérdés
A házastárs veszi igénybe teljes egészében a kedvezményt, neki teljesen ki lett töltve a papírja.
2017. jan. 23. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Ott kezdődik, hogy nincs ilyen pont, hoghy nem kívánod igénybe venni...

Aminél ikszelhetsz, hogy nem kéred, az kizárólag a járulékkedvezményre vonatkozik!

Ha nem kéred, nem adsz le nyilatkozatot, ennyi.

2017. jan. 23. 10:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. jan. 23. 13:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak apám teljesen megzavart mert azt mondta neki a munkaadója (akinél csak papíron van bejelentve de igazából nem fizet neki bért, /valami pályázat miatt kellett, hogy bejelentse magához/), hogy neki ezt mindenképp ki kell tölteni két példányba. És én meg a négyes pontban csak a "nem kívánom igénybe venni.." részt olvastam, a járulékszóval nem is foglalkoztam..
2017. jan. 23. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:

A munkaadója nincs tisztában a szabályokkal.

Nyilatkozatot akkor adunk le, ha valamiről nyilatkozunk, egyébként csak félreértésre adhat okot.

Nincs miről leadnod, tehát nem adsz le semmit, ahogy az első hozzászóló írta.

2017. jan. 23. 18:08
 5/7 A kérdező kommentje:
De ő leadja nekik a kitöltött papírt, hiába mondtam neki, hogy ne keverje a szrt, ő leadja akkor is. Igaz rosszul van kitöltve, szóval remélem nem lesz belőle kavarodás...
2017. jan. 23. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, két példányba, mert egyik marad a melóhelyen, a másik az övé lesz, visszakapja aláírva, ezzel tudja igazolni, ha gond van, hogy ő hogyan kérte...
2017. jan. 23. 21:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

DE NEM KÉRI!!!!!!

Én még soha nem kértem, és soha nem is adtam le - sem üresen, sem kitöltve - nyilatkozatot.

Ha a munkáltató ragaszkodik valamiért hozzá, hogy üresen is le kell adnia (hülye munkáltató!), akkor áthúzni az egész oldalt egyik csücskétől a másikig, tetejére ráírni a dolgozó nevét, aztán slussz.

Sok ilyen "leadtam, pedig nem akartam" nyilatkozatot láttam, és annyi félreértés volt belőle, hogy csak na. Nem akarta, mégis kapta a kedvezményt, mert az ügyintézőnek egyértelmű volt, ha leadta és töltött ki rajta valamit is, akkor kéri.

Még egyszer megismétlem: Ha nem akarok családi kedvezményt érvényesíteni év közben, akkor nem adok le ezzel kapcsolatban - sem üresen (bárki utólag beleírhat), sem kitöltve (félreértésre ad okot) - semmiféle nyilatkozatot.

2017. jan. 24. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!