Családi adókedvezményt ha valaki nem kívánja igénybe venni akkor csak elég behúzni azt, hogy nem kéri a kedvezményt és nem kell kitölteni azon adatokat amik az eltartottakról szólnak?
Ott kezdődik, hogy nincs ilyen pont, hoghy nem kívánod igénybe venni...
Aminél ikszelhetsz, hogy nem kéred, az kizárólag a járulékkedvezményre vonatkozik!
Ha nem kéred, nem adsz le nyilatkozatot, ennyi.
A munkaadója nincs tisztában a szabályokkal.
Nyilatkozatot akkor adunk le, ha valamiről nyilatkozunk, egyébként csak félreértésre adhat okot.
Nincs miről leadnod, tehát nem adsz le semmit, ahogy az első hozzászóló írta.
Kedves Utolsó!
DE NEM KÉRI!!!!!!
Én még soha nem kértem, és soha nem is adtam le - sem üresen, sem kitöltve - nyilatkozatot.
Ha a munkáltató ragaszkodik valamiért hozzá, hogy üresen is le kell adnia (hülye munkáltató!), akkor áthúzni az egész oldalt egyik csücskétől a másikig, tetejére ráírni a dolgozó nevét, aztán slussz.
Sok ilyen "leadtam, pedig nem akartam" nyilatkozatot láttam, és annyi félreértés volt belőle, hogy csak na. Nem akarta, mégis kapta a kedvezményt, mert az ügyintézőnek egyértelmű volt, ha leadta és töltött ki rajta valamit is, akkor kéri.
Még egyszer megismétlem: Ha nem akarok családi kedvezményt érvényesíteni év közben, akkor nem adok le ezzel kapcsolatban - sem üresen (bárki utólag beleírhat), sem kitöltve (félreértésre ad okot) - semmiféle nyilatkozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!