Iparűzési adóra hogyan kell jelentkezni? Kaptam formanyomtatványt de nem tudom hogyan kell kitölteni.
"KATA-ás vagyok és 50.000 Ft-ot fogok fizetni évente"
Havonta. Egyébként biztos én vagyok fáradt, de nem értem a kérdést. Egyébként katásként a könyvelő az kidobott pénz, annyira kevés dolgot kellene csinálnia. Ha vmit nem tudsz, akkor vagy hívd fel a polghivatal adóosztályát vagy a nav információs vonalát. (esetleg menj el egy könyvelőhöz egy félórás fejtágításra, ha nagyon el vagy veszve mindenben, de állandóra akkor is hülyeség a könyvelő katásnak)
Havonta
az megvan, hogy hipáról van szó?????????? Az évi 50, ha kata szt akarja fizetni. De nem is köteles azt választani, mert van más lehetősége is.
"az megvan, hogy hipáról van szó?????? Az évi 50, ha kata szt akarja fizetni. De nem is köteles azt választani, mert van más lehetősége is."
Nincs, mert mint mondtam magát a kérdést sem igazán értem.:) (az meg alapból nem evidens, hogy 50k az iparűzési, bár igazad van, biztos arra gondolt, hogy nála igen)
kata szt hipázó esetén évi 2,5milla az alap, ennek 2%-a fizetendő, évi 50ezer.
Elég bátran kijelentetted, hogy nem kell nekik könyvelő, pedig mint látszik, nem értesz hozzá... majd ha neadjisten határátlépő lesz és nem veszi észre, hivatkozhat rád a navnál, ugye?
Az utolsó komment szerint, az iparűzési adóra írtam az 50 ezret amit két részletben (március és szeptember 15-ig) kell megfizetnem.
De mivel év közben indítottam a vállalkozást, arra semmi nem tért ki, hogy ilyenkor hogy is kell az iparűzési adót fizetni.
"De mivel év közben indítottam a vállalkozást, arra semmi nem tért ki, hogy ilyenkor hogy is kell az iparűzési adót fizetni."
Na így már értem a kérdést, elsőre nekem tényleg kusza volt kicsit:)
Két egyenlő részben, első és utolsó hót követő hónap 15. napjáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!