Büféskocsi bérleti díja után adójóváírás?
Üdv!
Szeretném megtudni, hogy büféskocsi bérleti/kölcsönzési díját el tudom-e számolni költségként? Továbbá annak a helynek a bérleti díját, amelyen végezném az tevékenységemet? A büféskocsi jelen esetben egy olyan jármű, melyet semmilyen motor sem hajt, tehát egy másik gépjármű szükséges a mozgatásához.
A válaszokat előre is köszönöm!
"Szeretném megtudni, hogy büféskocsi bérleti/kölcsönzési díját el tudom-e számolni költségként? "
Vállalkozó vagy? Ha igen, milyen? Nincs könyvelőd?
Ha KATA-s vállalkozó vagy, akkor nem lehet elszámolni költségként - egyéb esetben igen.
Jelenleg nem vagyok vállalkozó, viszont tervezem azzá válni, épp ezért teszem fel a kérdést, úgymond előzetes információgyűjtés gyanánt.
A KATA semmiféleképpen sem jöhet szóba, mivel több személyt is foglalkoztatnék, Kft.-ként szeretnénk majd üzemelni.
Könyvelőm nincs még jelenleg.
Azért tettem fel itt a kérdést, ugyanis a netet böngészve nem egyértelmű, hogy
a.) mivel beépített motorral rendelkező jármű, hanem gyakorlatilag egy "utánfutó/lakókocsi" (=büféskocsi), akkor feltételezhetően a cégautó nem áll meg. -> elszámolás kilőve
b.) mivel bérleti/kölcsönzési díjet kell fizetnem, de nem ingatlan -> elszámolás kilőve (?)
Mi marad tehát, milyen költségként tudom elszámolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!