Mikor kell befizetnem a legelső adót egy induló magánvállalkozásban KATA esetén?
Figyelt kérdés
Először is találtam olyat, hogy csak a következő hónaptól vagy adóköteles, illetve olyat hogy tárgyhót követő hónap 12-én kell befizetni. ez akár azt is jelentheti hogy április közepén elkezdem, de csak májustól vagyok adóköteles, amit június 12-én kell először befizetnem. Így van vagy május 12-én már fizetni kell?#kata;adózás
2017. ápr. 12. 17:14
1/5 anonim válasza:
Áprilistól vagy köteles fizetni, de az áprilisra eső adót követő hó 12-ig megfizetned.
Azért ez kb alsós szövegértés :(
2/5 anonim válasza:
Ha április közepén kezded, akkor az első adót május 12-ig kell befizetni (főállásban 50, mellékben 25 ezer ft)
Ha április 30-án kezdenéd a vállalkozást KATA adózással, akkor is május 12-ig kellene fizetni az adót - épp ezért célszerű hónap elején indítani :-)
3/5 anonim válasza:
Nem 12-én, hanem 12-ig. Nagyon nem mindegy.
4/5 anonim válasza:
De ha már ez se világos akkor szerintem ballagj el egy könyvelőhöz.
5/5 anonim válasza:
Katásnak nem kell könyvelő mint tudjuk... és azt is hogy van akire igaz, van akire nem.
A befizetésen túl gondoskodtál az induló bevallásokról, bejelentkező nyomtatványokról? Kamarai regisztrációról?
Nem komplikált dolog, de a fenti kérdésed figyelembe véve azért ezeket gondold át kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!