Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Induló vállalkozás előtt hol...

Induló vállalkozás előtt hol tud az ember informálódni?

Figyelt kérdés

Konkrétan adók és jogszabályokról lenne jó pár kérdésem mivel magamtól néztem utána a dolgoknak és jó pár dolog nem tiszte pénzüggyel kapcsolatban. Fel lehet keresni ez ügyben egy könyvelőt hogy kérdezz felelek-et tartsunk? Továbbá én választottam meg a vállalkozás formáját és, hogy hogy adózzon, kéne egy vélemény is hogy jól döntöttem e vagy valami.

Foglalkozik ilyennel a könyvelő? Ezért mennyi pénzt kérhet hogy konzultálunk?

2017. febr. 1. 21:51
 1/5 Carragher_x ***** válasza:
79%

10.000 Ft körül könnyedén találsz tanácsadást.

De egyébként a navnak is vannak információs füzetei, illetve ha azokon túlmenő kérdéseid vannak, akkor információs telefonszámuk is van.

2017. febr. 1. 22:35
 2/5 anonim ***** válasza:
57%
Ha a NAV információs füzetei nem elegendőek, vagy valamit nem értesz, bátran kérdezd őket az információs e-mail címükön! Nekem válaszoltak.
2017. febr. 1. 22:42
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
Könyvelő, könyvelésért se kér sokat, pl, őstermelőnek 10 000 Ft-ért megcsinálja az évest, de az aktuális jogszabályokat a NAV tudja a legjobban! A könyvelő hibázhat is! Nem egyszer volt erre már példa...
2017. febr. 1. 22:44
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

Általában én is azt szoktam mondani, hogy érdemes a NAV-ot megkérdezni, mert ott pontos információt kaphat a kérdező, DE! Pl. a vállalkozás formájában nem biztos, hogy a legoptimálisabbat fogják mondani - hiszen nekik nem az az érdekük, hogy a lehető legkevesebb adót fizessen a vállalkozó - szóval ebben azért mégiscsak jobb egy könyvelő.

Max. utána a kapott infókkal még rá lehet kérdezni a NAv-nál - hogy tényleg jól mondta-e a könyvelő...?

2017. febr. 1. 22:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen könyvelőt kérdezz erről! Lehet, hogy a könyvelő hibázik, de akkor ti még nem próbálkoztatok a navval. Anno 3 nav irodába is bementem és 6 féle választ kaptam...hagyjuk őket...

10 ezer körül már simán van tanácsadás, de ha pl. az adott könyvelővel akarsz utána könyveltetni, akkor valószínűleg külön díj nélkül is válaszol a kérdéseidre.

2017. febr. 2. 01:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!