Induló vállalkozás előtt hol tud az ember informálódni?
Konkrétan adók és jogszabályokról lenne jó pár kérdésem mivel magamtól néztem utána a dolgoknak és jó pár dolog nem tiszte pénzüggyel kapcsolatban. Fel lehet keresni ez ügyben egy könyvelőt hogy kérdezz felelek-et tartsunk? Továbbá én választottam meg a vállalkozás formáját és, hogy hogy adózzon, kéne egy vélemény is hogy jól döntöttem e vagy valami.
Foglalkozik ilyennel a könyvelő? Ezért mennyi pénzt kérhet hogy konzultálunk?
10.000 Ft körül könnyedén találsz tanácsadást.
De egyébként a navnak is vannak információs füzetei, illetve ha azokon túlmenő kérdéseid vannak, akkor információs telefonszámuk is van.
Általában én is azt szoktam mondani, hogy érdemes a NAV-ot megkérdezni, mert ott pontos információt kaphat a kérdező, DE! Pl. a vállalkozás formájában nem biztos, hogy a legoptimálisabbat fogják mondani - hiszen nekik nem az az érdekük, hogy a lehető legkevesebb adót fizessen a vállalkozó - szóval ebben azért mégiscsak jobb egy könyvelő.
Max. utána a kapott infókkal még rá lehet kérdezni a NAv-nál - hogy tényleg jól mondta-e a könyvelő...?
Mindenképpen könyvelőt kérdezz erről! Lehet, hogy a könyvelő hibázik, de akkor ti még nem próbálkoztatok a navval. Anno 3 nav irodába is bementem és 6 féle választ kaptam...hagyjuk őket...
10 ezer körül már simán van tanácsadás, de ha pl. az adott könyvelővel akarsz utána könyveltetni, akkor valószínűleg külön díj nélkül is válaszol a kérdéseidre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!