Induló vállalkozás?
A pénztárba, hogy kerül pénz?
Kivehetem a törzstőkéből, és berakhatom a pénztárba vagy ezt külön kell?
Ha a pénztáron a kasszát (pénztárgépet) érted, akkor oda úgy kerül, hogy jön a vevő, fizet, adsz blokkot és beteszed.
Ha a házikasszát érted rajta, az a vállalkozás olyan pénze, amit a pénztárgépből már kivett, de még nem vitte be a bankba.
Induló vállalkozásnál a törzstőke az, ami az induló pénzt adja (ez is a vállalkozó pénze természetesen, ez abban az esetben igaz, ha a törzstőke kp volt, nem pedig apport), ill. a magánpénzéből kezd el vásárolni árut, stb. (gyakorlatilag kölcsönt ad a cégének).
Igen, pénztár alatt a kasszát értem.
S csak azért érdekelt, mivel ugye jöhet a vásárló, ha nem tudok visszaadni. KFT-ről van szó, és nem apport. :)
Azonban ez a saját magamnak vásárolók is jó ötlet.
Ezek szerint akkor ha jól értem a törzstőke mehet a pénztárba. :) Csak azért gondolkoztam el rajta, mivel ténylegesen nem bevétel.
Bár max 20-30 ezer Ft. tökéletesen elég visszaadásra, annyit meg nem is sajnálok. :)
Köszönöm szépen! (Bár csak elméleti síkon kell szerencsére megvalósítani)
Miért ne mehetne a pénztárba? Ha a törzstőke a vállalkozás érdekeit szolgálja, jelenesetben a pénztárgépben csücsül váltópénzként, az teljesen rendben van. Úgy kerül pénz, hogy kiveszed a céges bankszámláról és berakod a pénztárba. A könyvelő a pénzfelvételi bizonylat alapján átpakolja bankbetétről pénztárra.
Nyilván ha csak veszteség van a cégben, akkor ez a törzstőke hamar elolvad. Ekkor jön az, hogy a saját tőkének meg kell haladnia a jegyzett tőke 50%-át, ellenkező esetben pótbefizetés, társasági forma váltás vagy a vállalkozás felszámolása szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!