Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit rontok el, miért jön ki...

Mit rontok el, miért jön ki adótartozás?

Figyelt kérdés

A tavalyi összjövedelmem 1415496 Ft.

2 gyermek után veszem igénybe a családi adókedvezményt.

Próbálom kitölteni a bevallást, de az jön ki folyton, hogy még én fizessek 210ezer ft körüli összeget.

Több munkahelyem is volt, és csak az egyiknél szerepel a levont adódelőleg összege (11379 ft). A többi munkahelynél ilyen nincs. Sőt olyan is van, hogy a családi kedvezmény össszege nem is szerepel a munkáltató által kiállított igazoláson.

Annyira nem értek ehhez :(

mit rontok el???

2017. ápr. 7. 12:17
 1/9 anonim ***** válasza:

általában az adóbevallás úgy szokott mennim hogy beírod mennyi volt az összes jövedelmed és beírod, hogy mennyi adót vontak le. Ennyi.

Ha több munkahelyed volt, akkor összeadod a jövedelmeket, beírod, összeadod az adóelőlegeket és azt is beírod.

Az adókedvezmény már más téma, abban nem tudok segíteni sajnos.

2017. ápr. 7. 12:24
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy képes adni egy könyvelőnek 2000 Ft-ot, hogy töltse ki neked (ő ért hozzá). Ehelyett egy anonim inkompetens oldalon érdeklődsz ilyen fontos kérdésben...
2017. ápr. 7. 12:27
 3/9 anonim ***** válasza:

2-esnek igaza lenne és általában én is a könyvelőt szoktam tanácsolni, de!

1. - aligha talál a kérdező adóbevallás időszakában 2 ezer ft-ért egy könyvelőt - 8-10-12 ezer környékén már igen.

2. 10 ezer ft-ot fizettem a könyvelőmnek, ennek ellenére nem tudta kiszámolni a családi adókedvezményemet (a fiatalabb kollégája segített neki), majd "találtunk" X ezer ft adókedvezményt, boldogan vártam az adóvisszatérítést, majd amikor már a 35-40.-ik nap környékén sem jött, kiderült, hogy a könyvelőm rosszul adta le a bevallást, elírt egy sort, visszadobta a NAV, kijavította, de most újabb 30 napig várhatok: febr. 10-én adtam be a bevallást - de még mindig sehol a pénz :-(

Szóval a könyvelő sem feltétlenül egy "bűvös" szó :-)

Kérdező, szerintem a munkahelyeid egyszerűen nem foglalkoztak a családi adókedvezmény érvényesítésével - de hogy mi nem jó a bevallásodban, azt én sem tudom, sajnos.

2017. ápr. 7. 13:36
 4/9 anonim ***** válasza:
26. sor...
2017. ápr. 7. 19:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Küldd át nekem az adatokat privátban, megcsinálom a bevallást. Tuti, hogy fizetned nem kell, de a leírásod alapján teljesen el vagy veszve benne, ezért nem írom le, hogy mit csinálj, mert valószínűleg nem igazodnál ki rajta. A munkáltató járulékigazolásán szereplő adatok is kellenek nekem - halálosan - pontosan.

Mindkét gyermek után csak Te érvényesítenél kedvezményt? Ha igen, akkor az adóév mind a 12 hónapjában jogosult vagy 2 gyermek után kedvezményre?

2017. ápr. 8. 07:07
 6/9 anonim ***** válasza:
5, tuti nem tölti, mennyit akar, ezért dobja fizetendonek az érvényesítettet.
2017. ápr. 8. 12:23
 7/9 anonim ***** válasza:
6-os: Az biztos, de én nem ezért írtam, hogy küldje át. Azért írtam, mert nem csak adóval kapcsolatban van kedvezménye, hanem járulékkal kapcsolatban is. Nehogy véletlenül az államnál hagyja azt a pénzt... :)
2017. ápr. 10. 05:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Sikerült megoldani a problémat.
2017. ápr. 12. 09:39
 9/9 anonim ***** válasza:
46%
Egyedül vagy az 5-ös segítségével? :-)
2017. ápr. 12. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!