Üdv! Vettem egy autót és a kormányablakban kiderült hogy adótartozás van rajta. Járt már így valaki?
Ha az adóhivatal lefoglalta az autót, akkor addig, amíg a tartozás nem térül meg teljes mértékben, nem oldja azt fel.
Ha a tartozás tényleg rendezve van, akkor az autó feloldásra kerül, és a NAV megküldi ezt az iratot az okmányirodának.
Mivel nem Te vagy az adós, akinek a tartozása miatt foglalásra került az autó, ezért jogos, hogy nem tájékoztat másnak az ügyében az adóhivatal.
A "volt" tulajjal kell felvenni a kapcsolatot, hogy intézkedjen, ha tényleg befizette a tartozását.
A kormányhivatalban hiába mutogatsz befizetési csekket, a NAV írásbeli kérése nélkül nem oldják fel az autót.
Egyébként biztos, hogy kifizette a tartozását?
Biztos hogy ki van fizetve mert nálam van a csekk
Állítólag a NAV elküldte a feloldást a hivatalnak azt mondták a NAV-nál hogy ma már át tudom íratni az autót de nem sikerült
Lakhelyed szerinti Kirendeltséget keresd meg az alábbi linken, és azon belül a Hátralék kezelési Osztályt. Ha meg találtad, először telefonon hívd fel őket, és kérdezz rá, hogy időpontot kell-e kérned, vagy bármikor mehetsz hozzájuk.
Köszönöm a válaszokat! Kaptam egy jegyzőkönyvet hogy tiszta az autó de még így se lehet íratni mert az okmányirodának is fel kell oldani a tiltást
Elkuldtem faxon holnap érdeklődöm tánha jutok már valamire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!