Akkor akinek van ügyfélkapuja, annak nincs semmi dolga az adóbevallással?
Figyelt kérdés
2017. márc. 13. 14:05
3/7 anonim válasza:
Dehogy nincs. Ha közalkalmazott vagy, a munkahelyed gondoskodik róla (illetve a Magyar Államkincstár), ha nem az vagy, akkor könyvelővel megcsináltathatod, az nyilván fizetős, vagy megcsinálod magadnak.
4/7 anonim válasza:
Vagy a kérdést nem értem, vagy a válaszokat...
Ha van ügyfélkapud és magánszemély vagy, és semmi cifra nincs az adóbevallásodban, akkor március 15 útán meg tudod nézni ügyfélkapun a kész adóbevallásodat, illetve a tervezetet. És ha egyetértesz, a világon semmi dolgod nincs vele.
5/7 anonim válasza:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
tessék, egy példa arra, miért is lehet vele dolga a magánszemélynek.
Sajna a nav kihagyta a számításból, hogy mennyi agyilag zokni van ebben az országban, akik 5 mondatot ne bírnak felfogni.
6/7 Geee! válasza:
Én megnéztem a tervezetemet az ügyfélkapun és az egészségpénztári befizetéseim utáni 20%-os visszatérítés is benne van. Szóval nekem semmi dolgom vele, de azért érdemes átnézni hogy minden kedvezményt jóváírtak-e.
7/7 anonim válasza:
Minimum jóvá kell hagyni. Természetesen miután ellenőrizted, hogy helyesek-e a számok! Mert ha kiderül, hogy mégsem OK, neked kell nagy összegeket fizetned. A végső felelősség tehát a tied. A fentiek is csak akkor igazak, ha kizárólag bérjövedelemmel rendelkezel, és arról a munkáltatód rendben tájékoztatta az adóhatóságot. Bárki sunnyog/hibázik, te szívod meg, mivel az szja helyes bevallása az adózó felelőssége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!