Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért kell az adóbevallással...

Miért kell az adóbevallással egyidejűleg még adót fizetnem?

Figyelt kérdés

Megérkezett a 1453E adóbevallás, és azt írják benne, hogy még 9192 forintot be kell fizetnem? A kérdésem az, hogy miért? Köszi!

[link]

[link]

2015. máj. 2. 20:42
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

KÖzben javítom a képet, hogy érthetőbb legyen. Nekem ugye 386500 forint keresetem volt, amelyből adóznom kellene, a másik oldalon viszont mégis 443980 forintról van szó. Ez hogy lehet?

[link]

[link]

2015. máj. 2. 20:51
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Amit kitakartál, ott mi van? Olyan, mintha ott lenne még valami jövedelem írva, amiből viszont nem vontak le adót. Abból származhat a különbözet.
2015. máj. 2. 20:51
 3/16 A kérdező kommentje:
Nézd már meg, kérlek, a másik kettő darab képet is, ott már csak a munkáltató cég nevét takartam ki. Az a kettő egyszerűsített foglalkoztatás amúgy. Ott meg ugye nem kell adóznom.
2015. máj. 2. 20:57
 4/16 anonim ***** válasza:
22%
Oké, akkor még nem láttam a többi képet. Hívd fel, és kérdezd meg őket, lehet, hogy valamit elrontottak. Bár igazából azt sem értem, hogy ha csak pár helyről van bevételed, akkor miért nem csinálod meg saját magadnak? Nagyjából öt perc, és legalább tuti, hogy jó.
2015. máj. 2. 21:03
 5/16 A kérdező kommentje:
Tudom, tudom, persze, én is utólag néztem, hogy így értelmetlen, ezért is tettem még fel azt a két képet. Úgy gondoltam, így biztosabb, és egyszerűbb... pedig most nagyon úgy néz ki, hogy mégsem. Egyébként egyszerűsített foglalkoztatás után valóban nem kell adózni, ugye jól tudom?
2015. máj. 2. 21:07
 6/16 Koplárovics Béci ***** válasza:

Nem teljesen igaz az, hogy az egyszerűsített foglalkoztatás adómentes. Csak a foglalkoztatás napjaira a napi minimálbérig adómentes, fölötte ugyanúgy kell SZJA-t fizetni.

[link]

Önnek nem kell feltüntetnie az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevételét a személyi jövedelemadó bevallásában, ha az ebből származó bevétele nem haladja meg a mentesített keretösszeget. (Ha más adóköteles jövedelme sincs, akkor bevallást sem kell benyújtania.)

Mentesített keretösszeg: az egyszerűsített foglalkoztatás naptári napjainak száma szorozva az adóév első napján hatályos kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) vagy - ha részére alapbérként, illetve teljesítménybérként legalább a garantált bérminimum 87 százaléka jár - a garantált bérminimum napibérként meghatározott összegével.

Amennyiben az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevétele meghaladja a mentesített keretösszeget, a bevallásába - munkaviszonyból származó jövedelemként - csak az azt meghaladó részt kell beírnia.

2015. máj. 2. 21:07
 7/16 A kérdező kommentje:

Tehát akkor nekem meghaladta a mentesített keretösszeget, és ezért került bele az adóbevallásba?

Viszont azt még most sem értem hogyan lett 444 ezer forint abból a 386 ezerből? Mi az a 57450 forint különbözet?

2015. máj. 2. 21:16
 8/16 anonim ***** válasza:
85%
120 napot dolgoztál alkalmiban, annak a mentesített keretösszege 560.400. Ezt haladtad meg ezzel az 57450-nel, ennek a 16% szja-ja 9192.
2015. máj. 2. 21:41
 9/16 A kérdező kommentje:
De ebből a 2 papírból hogy állapítottad meg, hogy 120 napot dolgoztam?
2015. máj. 3. 08:44
 10/16 anonim ***** válasza:
úgy, hogy értek hozzá.
2015. máj. 3. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!