Mi lesz ha ilyen körülmények között kések az adóbevallással egy napot (részletek lent)?
Igen, ma van a határidő és sokan mondják hogy más hibája meg a könyvelő késik így meg úgy DE nálam más a helyzet. Tavaly nyáron voltam dolgozni, igazából nagyjából 23e-t kaptam 3 hét után úgyhogy nem kell félni attól hogy meggazdagszom. A munkának vége is lett, kb. télen jött, hogy adóbevallást kell csinálnom. Mivel ez az időszak sűrű volt gondoltam eltolom márciusra a dolgot, úgyis bőven lesz még rá időm. Később felléptem a hivatalos honlapjára ennek a szervezetnek ahol dolgoztam, ott van az e-bérlap ami alapján az adóbevallást meg kell írni. Ekkor derült ki, hogy a felhasználómon belül, (ennek tudtam a felhasználónevét meg jelszavát is) az e-bérlapnak KÜLÖN kódja és jelszava van, melyek közül egyiket sem kaptam meg. Nagy nehezen megszereztem az egyik volt "munkatársam" telefonszámát és őtőle kaptam egy számot, hogy azt hívjam fel, majd ott megmondják ami kell. Nagy nehezen megtudtam a kódomat, de azt mondták, hogy ők itt a jelszót nem adhatják ki és hívjak fel egy másik irodát- majd ott megadják. Így jutottunk el a mai naphoz, hívogatom azt a bizonyos másik irodát, de a vonal folyamatosan foglalt, gondolom jó páran jártak még úgy mint én.
Összegezve: Nem önhibámból kések. Ez lesz az első bevallásom. Ha holnapra (1 nap késéssel) megcsinálom a bevallást a körülményekre tekintettel lesznek? Ha nem, mennyi büntetésre számíthatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!