Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi lesz ha ilyen körülmények...

Mi lesz ha ilyen körülmények között kések az adóbevallással egy napot (részletek lent)?

Figyelt kérdés

Igen, ma van a határidő és sokan mondják hogy más hibája meg a könyvelő késik így meg úgy DE nálam más a helyzet. Tavaly nyáron voltam dolgozni, igazából nagyjából 23e-t kaptam 3 hét után úgyhogy nem kell félni attól hogy meggazdagszom. A munkának vége is lett, kb. télen jött, hogy adóbevallást kell csinálnom. Mivel ez az időszak sűrű volt gondoltam eltolom márciusra a dolgot, úgyis bőven lesz még rá időm. Később felléptem a hivatalos honlapjára ennek a szervezetnek ahol dolgoztam, ott van az e-bérlap ami alapján az adóbevallást meg kell írni. Ekkor derült ki, hogy a felhasználómon belül, (ennek tudtam a felhasználónevét meg jelszavát is) az e-bérlapnak KÜLÖN kódja és jelszava van, melyek közül egyiket sem kaptam meg. Nagy nehezen megszereztem az egyik volt "munkatársam" telefonszámát és őtőle kaptam egy számot, hogy azt hívjam fel, majd ott megmondják ami kell. Nagy nehezen megtudtam a kódomat, de azt mondták, hogy ők itt a jelszót nem adhatják ki és hívjak fel egy másik irodát- majd ott megadják. Így jutottunk el a mai naphoz, hívogatom azt a bizonyos másik irodát, de a vonal folyamatosan foglalt, gondolom jó páran jártak még úgy mint én.

Összegezve: Nem önhibámból kések. Ez lesz az első bevallásom. Ha holnapra (1 nap késéssel) megcsinálom a bevallást a körülményekre tekintettel lesznek? Ha nem, mennyi büntetésre számíthatok?

2013. máj. 21. 16:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Semennyi büntetésre nem számíthatsz, kizártnak tartom, hogy sok ezer bevallásnál egyesével megnézzék a bélyegzőt, hogy időben adták postára a bevallást, vagy a posta nagy forgalma miatt ment be 1-2 nappal később. A kutyának nem fog feltűnni ekkora késés.
2013. máj. 21. 17:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja, és jut eszembe pár évvel ezelőtt egyáltalán nem adtam be bevallást, mert úgy tudtam, hogy a munkáltatóm csinálja, ő meg azt hitte, hogy én. Valamikor augusztusban kaptam egy levelet a NAV-tól, hogy adjam be két héten belül, különben 100ezer forintig megbüntethetnek. De akkor szó sem volt büntetésről, csak ha utána sem adnám be.
2013. máj. 21. 17:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem fognak megbüntetni 1 nap, vagy akár pár nap miatt. Max akkor, ha esetleg fizetendő adód van, mert annak a határideje is a mai nap, de akkor is csak annak a késedelmi pótlékát róják ki. Egy kollégám tavaly több hetet késett vele, és nem történt semmi.
2013. máj. 21. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!