Adótartozás elévül?

Figyelt kérdés

2005 ben ellenöriztek le a 2000 évi adóbevallasomat, amiben elszamolast talaltak kb 2000 ft-ot.

a bevallast nem en csinaltam egy diakszövetkezetnel dolgoztam, es elszamoltak valamit.

kijött bírsag kb 300 ezer ft, akkor.

azóta se kép se hang, nem küldtek levelet.

most viszont szeretnek egyeni vallalkozó lenni, és ugy tudom akkor nem lehet tartozasom.

ez elévült vajon?

2017. febr. 5. 17:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Adófolyószámlán nyilvántartott adótartozás az esedékesség évének utolsó napjától számított 5 év után évül el. Ha volt közben végrehajtási cselekmény, akkor 6 hónappal meghosszabbodik az évülési idő. Ha ingatlan volt és jelzálogjogot jegyeztek be rá, akkor a bejegyzett jelzálogjog erről az ingatlanról nem évül el.

Belépsz az ügyfélkapudon magyarorszag.hu-n, választod az ebev szolgáltatásokat, és lekérve a folyószámla kivonatot megtudod azonnal, hogy van-e az adófolyószámládon tartozás.

2017. febr. 6. 10:32
 12/12 A kérdező kommentje:
kösziszepen a valaszokat!
2017. febr. 7. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!