Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Másodállásban lennék egyéni...

Másodállásban lennék egyéni vállalkozó, KATÁS adózással, mi kell hozzá?

Figyelt kérdés

Szolgáltatást nyújtanék, milyen háttér kell hozzá? Kell nyitnom céges számlát, vagy jó a sima lakossági? Kell számlázó programot vennem, vagy elég az excel a számlák vezetéséhez? Esetleg van ingyenes? Kötelezően kell könyvelőhöz mennem? Mennyi pénz marad a számlákból, tehát pl, ha 100 ezer forintos számlát kiállitok, akkor azzal szabadon rendelkezhetek? Tehát vehetek pl: öltönyt belőle? Miután befizettem a havi 25 ezret természetesen. Tehát ha 30 napra kifizetika a 100 ezer forintot, mind elkölthetem, vagy kell még valamit valahova fizetni.

Ha nem tudsz mindre válaszolni, csak néhányra, azt is megköszönöm! :-)

2016. dec. 25. 20:06
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Most olvasgatom még a netet, jól gondolom, hogy a KATA-s rendszer arra jó, hogy nem kell a bevétel-kiadás-t vezetni, tehát a 73%-ot zsebretehetem, nem kell külön adózni belőle év végén?

Az ÁFÁ-t meg valakinek ki kell fizetnie, mert egy szolgáltatáskor az állam tartja a kezét, igaz?

2016. dec. 26. 14:21
 12/13 anonim ***** válasza:

A 3-as válaszoló másodállású katas. ennek a gyakorlati oldaláról őt kérdezhetnéd meg esetleg privátban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..

Annyi biztos, hogy vezetni kell a bevételeket, és azt ha jól tudom egy összegeben kell beírni bevalláskor, de nem tudom emeli-e az szja alapodat, vagy adózott jövedelemnek számít e már, a 6 millió alatti rész mert akkor a 16%-ot is rá kell számolni.

Az afelettire jelen jogszabály alapján még 40% adót vonnak. Talán jövőre ez emelkedhet 12 milliós küszöb értékre.

2016. dec. 26. 16:08
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Már tisztább a kép :-)
2016. dec. 26. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!