Hány %-ot kell adózni online szerencsejáték után? És mi a menete?
Azt mondta a nő ma nekem hogy
16%->SZJA fiz kötelezettség:tárgyévi utáni májusi adóbevallás
27%-> eho ezt pedig negyedév utáni hónap 12ig kell megfizetni
Ez azt jelenti, hogy a kiutalt 60 ezer Ft után 25800 Ft az adó....
Majd meg igyekszem másik nav ost megkérdezni...
köszi a tájékoztatást, mondjuk sok újat nem tudtam meg :D
egyébként azt rebesgetik, hogy gyakorlatilag a NAV 1 millió forintnyi kiutalásokkal NEM foglalkozik egyáltalán. nem kerül bele náluk semmilyen nyilvántartásba, adatbázisba! magyarul ha tegyük fel nyersz 3 millió, akkor azt 4-5 részletben kiutalva nem kell leadóznod, mert a navnál nem veszik észre
Nalunk az adózás becsületbeli ugy! Az asszony nav-os o_O'....csak ők mas területen vannak, de kiszámolták bent páran hogy mennyi az adó 135.000-re(nekem annyi jott be jan-feb.-ban...
135.00,- Ft. Ebből Szja: 18.225,-Ft, Eho: 24.354,-Ft. Összesen: 42.579,-Ft.
A biztonság kedvéért beírtam a nav szerencsejáték osztályára hogy kerek egy részletes leírást az adózásról es kiszamolasarol, hogy a jövőben ne kelljen nekik írogatni. Ha jon valasz, beírom....
Ui: ha kulfoldi oldalon jatszol es a kiutalt összeg ~32%-át le adózod, még mindig jobban jössz ki, mintha a Tippmixpron jatszanal... Legalábbis bet365 on sokkal jobb szorzok vannak, főleg ha kombinalsz is 😉
Állítólag valami egyezmény lesz az országok kozott, hogy kiadják a kulfoldi állampolgárok számla forgalmaát az illetékes adóhatóságnak.. 2017 Ben írjak alá az egyezményt, de mar 2016-tol gyűjtik az adatokat.... Sajnos nem találtam sok infót magyarul, de nem biztos hogy a skrill igy jo ötlet.... Ha elküldik a fotgalmat a nav nak, akkor tuti büntetés lesz, mert negyedévente be kell fizetni a nyeremény után az adót....
En is hallottam hogy nem foglalkoznak kis ki utalással, de ha véletlen vizsgálat alá kerülsz, akkor tuti szivacs lesz.... Hiába skrill re utalsz ki....
Erre a cikkre hivatkoznak a skrill nel
gy néz ki, hogy vége annak, hogy Neteller-el és Skrill-el kilehet kerülni az adóhatóságot, mivel a jövőben a Netellernek és a Skrill-nek is meg kell osztaniuk a számlainformációkat az illetékes adóhatóságukkal és azoknak meg továbbítaniuk a magyar adóhatóságnak. OECD államok és más államok eddig vagy 80, de lesz több is, megállapodtak, arról, hogy megosztják egymással a banki és egyéb pénzügyi intézmények számla infóit (pl, számlaegyenleg, bevétel stb)
Találtam, egy Neteller-es (optimalpayments) dokumentumot is, ahol ezt már konkrétan meg is említik. Keressetek rá a doksiban a CRS (Common Reporting Standard for
Automatic Exchange of Financial Account Information) rövidítésre. Annyira nem jó az angolom, de mintha arról írnának, hogy ez a dolog elég rosszul, fogja érínteni őket. Hát jah, mindenki törli majd a számláját.
Ha valakinek van tuti indoka ezügyben, kérem ossza meg velem is... Koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!