Kérhetem a munkáltatómat, hogy több adóelőleget vonjon le, mint ami indolt lenne? Mi a menete és bizonyítani kell-e, hogy valóban szükség van rá?
Nem teheti meg.
Amit levon, be is kell fizetnie a NAV felé, és azonnal ellenőriznék a jogtalan levonás miatt.
Az adósságot ki kell fizetni (gondolom, az a cél, hogy kevesebbet tiltsanak, stb)
"Az adósságot ki kell fizetni (gondolom, az a cél, hogy kevesebbet tiltsanak, stb)"
Ha valóban ez a kérdező célja, nem értem a logikáját. Fizessünk többet adóban, így kevesebbet tudok törleszteni abból az adósságból, amit úgyis ki kell fizetni? Inkább annak örülj, hogy sokat vonnak, mert fogy a tartozásod. De ebben az esetben nem marad több pénz nálad, sőt. Amúgy törvénytelen, szóval felejtős.
Szerintem pedig a saját gyerekének akar kevesebbet adni, hiszen a gyerektartás összege a nettó bér %-ában kerül meghatározásra!!!
Sajnálom szegény gyereket! Nemcsak azért, mert így szűkösebben él, hanem mert ilyen apja van!!!
A munkáltatónak le van írva a törvényben, hogy milyen módon és mennyit vonhat le adóelőlegként.
Ha Te többet szeretnél fizetni (persze nem a fenti cél miatt), akkor azt önkéntesen tudod csak megtenni.
Ha felhatalmazod rá a munkáltatót, és ő teljesíti a több levonást, attól még a nettó bér a következő fogalmat takarja: Bruttó bérből a KÖTELEZŐ (törvény által előírt) LEVONÁSOK után fennmaradó összeg. Az az összeg, amit nem a törvény előírása alapján von le a munkáltató, hanem a Te felhatalmazásod alapján, nem fog levonódni a bruttó bérből a nettó bér összegének meghatározásához.
Tehát itt most jelen pillanatban kiskapu nincs!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!