Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyes boltok miért nem értékes...

Natusa kérdése:

Egyes boltok miért nem értékesítenek semmit külföldi utasoknak?

Figyelt kérdés

2016. dec. 9. 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen boltok nem szolgálnak ki csak mert külföldi valaki?
2016. dec. 9. 13:48
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Ha netes üzletről van szó, nem kötelesek külföldre postázni. Ha itteni boltba tévedt be külföldi, és nem szolgálták ki, legfeljebb nyelvi problémákra tudok gondolni. Talán nem értették, mit szeretne venni.
2016. dec. 9. 13:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat, az én hibám. Rosszul fejeztem ki magam. Üzenetet írtam egy bizonyos boltnak, hogy egy külföldi utasnak lehet e visszaigényelni az ő boltjuknál 27% ÁFA-t. Erre ők azt írták: Nem ertekesitunk külföldre, csak belföldre.
2016. dec. 9. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

mi a rák az a "külföldi utas"?

Mellesleg áfa nélkül max EU-s közösségi adószámmal rendelkezőnek lehet.

2016. dec. 9. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Fél órával ez előtt a másik kérdésedben megkaptad már a választ.
2016. dec. 9. 14:59
 6/11 A kérdező kommentje:
A másik kérdésemben nem arra kaptam meg a választ, hogy maga a bolt miért ad ÁFA visszaigénylő lapot a külföldi utasnak, csupán arra, hogy mi számít külföldi utasnak.
2016. dec. 9. 15:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Mostmár én is kíváncsi vagyok, hogy mégis mi a szar az a külföldi utas... Külföldi vasutas esetleg?
2016. dec. 9. 15:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Feltételezem, itt tartózkodó külföldi turistára gondol. Biztosan idegenforgalomban dolgozik, és saját utasáról van szó, azért nevezi így.
2016. dec. 9. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre pedig a válasz, az hogy nem értékesítenek külföldre, azt jelenti, hogy nincs exportengedélyük. Azaz nem tudják ÁFA-mentesen odaadni az idetévedő külföldinek az árut, ugyanolyan feltételekkel tudja csak megvenni, mint az itteniek.
2016. dec. 9. 15:41
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Natusa! Fordítva tetszik a lovon ülni. Egyes boltok értékesítenek külföldre is, az összes többi pedig nem. Utóbbi a megszokott.
2016. dec. 9. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!