Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Németországban költözés után...

Németországban költözés után mikor választhatom ki, hogy melyik adókategóriába szeretnék tartozni?

Figyelt kérdés

Kiköltöztem Németországba, elkezdtem melózni. Bejelentkeztem és a héten megjött a Steuer ID-m. A következő kérdésre sehol nem találtam választ:

Mivel házas vagyok, ezért elvileg eldönthetjük, hogy a feleségemmel mindketten a 4-es vagy egyikünk az 5-ös, másikunk a 3-as kategóriába akar-e tartozni. Ezt mikor és hol kell megadni? Előre is köszi!

2016. dec. 5. 22:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Azonnal. Jelzed a munkàltatódnak, ő meg a könyvelőjének.
2016. dec. 5. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
igen, de nem mindegy, hogy 4-4 vagy 3-5. 4-4 akkor, ha kozel azonos a beretek. Ha valamelyike tobb, annak 3-as, akinek joval kevesebb, annak 5.
2016. dec. 6. 07:15
 3/7 anonim ***** válasza:
ja es naptari evente csak 1-szer lehet, de nov 30-a utan mar nem lehet valtani en ugy tudom, csak a kovetkezo evben.
2016. dec. 6. 07:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Nyomtatvany pedig itt:

[link]

Kitoltod es elkuldod az illetekes Finanzamt-nak, kb 3-4 nap mulva jon a valasz es a hatarozat. Kb ennyi.

2016. dec. 6. 07:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2016. dec. 6. 19:51
 6/7 A kérdező kommentje:

Még egy kérdés:

Ha a feleségem még nincsen kint (így nincsen Steuer ID-ja), csak később jön utánam, akkor is választható ez az opció?

2016. dec. 6. 19:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, de ebben nem vagyok 100% biztos, ezt erdemesebb lenne a Finanzamtol megkerdezni. Amig nekem a nejem otthon volt en 1-es adokaegoriaban voltam, es amikor kijott, meglett a lakcime, steuerID-je, AOK-ja, akkor valtottunk kozosen.
2016. dec. 6. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!