Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nappali tagozatos hallgatói...

Nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal, kb mennyi lenne egy-egyéni vállalkozás fenntartása?

Figyelt kérdés

Ha kiveszem a vállalkozóit, a könyvelésnél egy diákigazolvány másolata, vagy tényleges nappai tagozatos hallgatói jogviszony kell az intézménytől?

A nav, hogyan ellenörzi, hogy valaki nappalis tagozatos vagy sem?

Diáként sac-pec mennyibe kerülne egy egyéni v. fenntartása?

Szocho, Szja, egészség, tb, jáurlék stb... százalékban és forintban is érdekel a járulék költségei?

Célszerű nappalisként egy vállalkozás?

Ilyen esetben milyen adózási formát kell választani? KATA azt tudom, hogy olcsó..

Szóval, hogy megy ez?

2016. nov. 12. 17:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha kiveszem a vállalkozóit, a könyvelésnél egy diákigazolvány másolata, vagy tényleges nappai tagozatos hallgatói jogviszony kell az intézménytől? --- a könyvelésnél semmi

A nav, hogyan ellenörzi, hogy valaki nappalis tagozatos vagy sem?----- sehogy, Okmányiroda feladata, ők hívnak be végzettség, fennálló egyéb jogviszony igazolására majd valamikor, változó. Iskolalátogatásit kérnek.

Diáként sac-pec mennyibe kerülne egy egyéni v. fenntartása? ----- Adózási formától függ.

Szocho, Szja, egészség, tb, jáurlék stb... százalékban és forintban is érdekel a járulék költségei? ---- adózási formától függ

Célszerű nappalisként egy vállalkozás? ---- attól függ

Ilyen esetben milyen adózási formát kell választani? KATA azt tudom, hogy olcsó..---- Kata sem olcsó, csak olcsóbb (hallgatónak 50ezer/hó), de nem mindenkinek praktikus). Mivel nincs minimum járulékfizetési kötelezettséged, megúszhatod ennél olcsóbban s; de ehhez tudni kéne, mennyi lesz a bevételed, költséged...

2016. nov. 12. 18:33
 12/18 A kérdező kommentje:
Egy bruttó 130.e Ft vagy 150e.Ft jövedelem után melyik jön ki olcsóban mondjuk?
2016. nov. 12. 18:33
 13/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk egy 130.eFt vagy 150e.Ft estén
2016. nov. 12. 18:34
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
Bocs, 10 évet tanultam, 20 évet dolgoztam a tudásomért, tanácsot adok, de számolni nem fogok, keress fel egy kollégát... Ez nem így működik, hogy 150 után mennyi... egyéb fizetnivaló is van, pl HIPA, amiből szintén több lehetőséged van a fizetésre, ezt is csak tények és számok birtokában lehet megmondani, neked melyik lenne a leggazdaságosabb.
2016. nov. 12. 18:37
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod kiszámolni, akkor nem biztos hogy vállalkoznod kéne...

Ilyenkor a KATA kevesebb. De ha épp nincs bevételed (vizsgákra készülsz, nyaralsz), akkor is fizetned kell.

2016. nov. 12. 18:38
 16/18 A kérdező kommentje:
Rájottem h ilyenkor a KATAS az olcsobb szamolas alapjan..
2016. nov. 12. 18:46
 17/18 A kérdező kommentje:
:)
2016. nov. 12. 18:46
 18/18 anonim ***** válasza:
tényleg nem érted... nem, nem biztos, hogy a KATA a legolcsóbb. De ha ennyire okos vagy, csinálj, amit akarsz...
2016. nov. 12. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!