Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valaki befizet a számlámra...

Ha valaki befizet a számlámra 35 ezret hogyan kell az adóbeválásnál bevallani?

Figyelt kérdés
Egy utazást szeretnék neki befizetni, csak online lehet fizetni. De amikor befizeti nálam ez bevételként jelenik meg, hogyan a legjobb bevallani?

2016. nov. 9. 10:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kell bevallani.
2016. nov. 9. 10:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Bővebb infot kaphatnék miért nem? Én úgy tudom minden egyes pénz amit másoktól kapok (kivétel családtag) bevételnek számít, ami adó köteles.
2016. nov. 9. 12:10
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
150 ezer forint alatt az ajándékozás nem adóköteles és bevallani sem kell.
2016. nov. 9. 15:38
 4/7 A kérdező kommentje:
150 ezer Ft egy konkrét személytől vagy összesen ennyi több személytől egy évben? Egyébként köszönöm a választ.
2016. nov. 9. 19:39
 5/7 anonim ***** válasza:
magánszemélyként, milyen bevétel lenne már ez?
2016. nov. 9. 21:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha az összes nyugdíjas szomszédnak, akinek nincs internete és netbankja, de én szivességből megcsinálom nekik a bizniszt, az összes ideadott készpénzt, vagy pénztári befizetést bevallanám, csődbemennék.

(Van úgy, hogy a szomszéd mamóka a sárga csekket adja ide, hogy a neten egyenlítsem már ki. És ideadja készpénzben.)

Ez nem az én bevételem. Amit ideadnak nekem, azt szomszéd érdekében költöm el, nekem egy forint bevételem nem képződik rajta.

2016. nov. 10. 09:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Amit Te teszel, egy szívesség valaki részére. Nem tartozik egyik Magyarországon létező adónem körébe sem.

Nincs mit bevallanod, és fizetnivalód sem utána.

Jogszabályhelyet pedig ne kérj hozzá, mert a törvények többnyire nem azt taglalják, hogy mikor nem kell bevallani és fizetni, hanem azt, hogy mikor kell. A Te eseted a "kötelezők" körébe nem szerepel. :)

2016. nov. 11. 04:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!