Utólagosan kell bevallást benyújtanom, sürgősen,5 éves időszakra, internetes értékesítéssel kapcsolatban de nincs adószámom, magánszemély vagyok, így nem tudok csak szja-t bevallani. Milyen bevallást kell ilyenkor kitöltenem?
Nem pontosan látom a helyzetedet - kicsit tisztáznád?
A NAV már megkeresett, hogy utólag rendezd vagy mi történt?
Merthogy évi 600 ezer ft-ig adómentesen adhatod el a saját ingó tárgyaidat - tehát, ha nem érte el a bevételed a 600 ezer ft-ot, akkor nem kell adózni utána.
Ha önellenőrzés keretében szeretnéd a bevételedet bevallani utólagosan, akkor a NAV 23.-as füzete a mérvadó illetve ezt az oldalt is megnézheted:
Attól, hogy az összeg meghaladta a fenti összeget, még értékesíthetted magánszemélyként. Egyszerűen arról van ilyenkor szó, hogy bevallási és adófizetési kötelezettséged keletkezik. Ezt pótolnád most utólag.
Miért kell ehhez adószám? Nem kell, ha magánszemélyként a használt dolgaidat értékesítetted.
Sejtettem... Az a baj, hogy akkor az nagy valószínűséggel üzletszerű tevékenység volt, s ahhoz ki kellett volna váltanod az egyéni vállalkozóit. Ezt így utólag nem igazán lehet tisztára mosni ... ezért nem is írtam semmit eddig.(1-es vagyok)
Próbálj meg megkeresni egy adótanácsadót- hátha Ő tud valami okos megoldást, mit tudnál tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!