El lehet számolni egy üzleti célra vásárolt táskát?
Persze.
Épp 2 hete vettem a cég nevére 25e-t egy irattáskát.
Mert a drágábbat miért nem lehet?
Táska-táska, számla van róla.
A törvény kimondja valahol, hogy dizájner darabokat nem lehet elszámolni?
Ez a válasz nem túl hiteles így, hogy "ezt nem, de az olcsóbbat biztosan".
Nem azt mondja ki, hogy hány forintos lehet, viszont nem luxuscikkeket, hanem a munkavégzéshez szükséges dolgokat lehet elszámolni.
Ergo pl. én villanyszerelőként nyilván nem számolhatok el egy traktort, míg a mezőgazdasági munkás igen, viszont nem számolhat el mondjuk egy ügyvédi talárt az ügyvéden kívül nagyon senki...
Na, érted?
Értettem eddig is, mert tudom, de te butaságot írtál.
Nem az ára számít.
Ezáltal a márkája sem.
Ha az olcsóbbat el tudja számolni, akkor az azért van, mert egy írószer boltban veszi, ahol meg lehet csinálni, hogy irodaszert írjanak a számlára.
Egy nagy áruházban ezt nem lehet megcsinálni, mert ott a gép adja az áfás számlát.
Anno faterom bármit vett, az vagy "irodaszer", vagy "takarítószer" volt, mert ezeket minden vállalkozás el tudja számolni. Pedig ő csak egy kényszervállalkozó volt, méghozzá kétkezi munkás, semmi köze nem volt az irodai munkához, vagy a takarításhoz.
Ez kb 20 éve volt, és mint írtam, kényszervállalkozó volt.
Ez a 90-es évek jellemzője volt, nem neezem adócsalásnak, hiszen azért az összegért vásárolt, nem pénzt mosott.
A szerencsétlen pedig te vagy, méghozzá egy nyomorult nagyképű szerencsétlen.
"Hadd ne higyjem el..."
Hát jól van, ne hidd el! :D
Azt mondták már neked, hogy egy törvény, vagy bármi más nem attól lesz igaz, hogy te elhiszed-e vagy sem?
Érdemes ezt megjegyezni, mert sok mindenre rá fogsz még csodálkozni az életben, ha ilyen birka vagy.
Ekkora baromságot ideböfögni, és még utána is védeni a nyilvánvaló idiótaságot... :D
Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna.
"Azt mondták már neked, hogy egy törvény, vagy bármi más nem attól lesz igaz, hogy te elhiszed-e vagy sem?"
Szerintem pedig itt te vagy a tudatlan, nagyképű primitív. Nekem a jog a szakmám, úgyhogy azt hiszem, kicsit nagyobb rálátásom van, mint neked meg az adócsaló apádnak.
Szóval inkább ne oszd itt az észt, mert nevetséges vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!