Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Diáknak, NAV 160ezer bírság?

Diáknak, NAV 160ezer bírság?

Figyelt kérdés

Az adóhivatal küldött egy levelet miszerint 2014 novemberében megszünt a TB-m ezért utólag fizessek ki 160e ft-ot. Érettségi után még nem tudtam mit kezdjek magammal,hol tanuljak tovább ezért otthon "láblógatás" volt. Ez idő alatt nem volt munkahelyem, ebből adódóan keresetem sem.

Jogosan követelőznek?

Mit léphetek ezek után?

2016. okt. 13. 18:50
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Munkaügyiben nem tudtak segíteni.

Önkormányzatnál SEM. Az ügyintéző szerint csak víz,gáz,stb elmaradásoknál áll módjukban...

Szerintem a NAV-hoz meg felesleges menni, mert ők azért vannak, hogy a bőrt is leszedjék az emberről. Szoval max részlet fizetésért lehet könyörgő levelet írni,amit köszönöm szépen kihagyok.

LERÁZZÁK AZ EMBERT!

Ott tart a dolog, hogy holnap egy jogász segítségét fogom kérni ez ügyben... ő tudni fogja az eljárás menetét!

Köszönöm a válaszokat, főleg a támadó jellegőeket. Ebből is látszik, hogy igazi magyarok vagytok :)

2016. okt. 17. 15:29
 22/24 A kérdező kommentje:
Csak úgy zárójelben megjegyezném, hogy 2017 januárjáig számolták az elmaradást. Ha minden igaz 2016 októberét írjuk...
2016. okt. 17. 15:37
 23/24 anonim ***** válasza:
Sok sikert a jogászhoz, ő még jobban le fog húzni, mint a NAV és pont semmit nem fog érni, hiszen jogos a követelés. Ha még sokat tökölsz kamat is lesz rajta!
2016. okt. 17. 18:31
 24/24 anonim ***** válasza:

Én nem is értelek...

Feltetted a kérdést, hogy "Mit léphetek ezek után?"

Kaptál több használható tanácsot, de azokat még sem lépnéd meg. Inkább jogi tudorhoz fordulsz akkor, amikor mindenki állítja, jogos a követelés, maximum ő is ezt fogja megállapítani, de nem ingyen.

Mint írtam:

A járási hivataltól kéred, hogy állapítsák meg a rászorultságodat, és akkor ők 1 évre mentesítenek a járulék fizetése alól, amihez egy hatósági bizonyítványt állítanak ki. Ezt a NAV tudtára kell adni - bemutatva a kiállított bizonyítványt -, és onnantól kezdve nem kell fizetned a járulékot.

Az előzmény tartozásra pedig kérhetsz a NAV-tól elengedést (mérséklés a hivatalos neve), részletfizetést (valamilyen állandó bevétel szükségeltetik hozzá), vagy halasztást (később fizeted meg egy összegben). Arra is van mód, hogy a kérelemben leírod, más átvállalja helyetted a járulék fizetését. Ilyen esetben a "mástól" kell egy nyilatkozat, hogy tényleg átvállalja.

2016. okt. 18. 05:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!