Diáknak, NAV 160ezer bírság?
Az adóhivatal küldött egy levelet miszerint 2014 novemberében megszünt a TB-m ezért utólag fizessek ki 160e ft-ot. Érettségi után még nem tudtam mit kezdjek magammal,hol tanuljak tovább ezért otthon "láblógatás" volt. Ez idő alatt nem volt munkahelyem, ebből adódóan keresetem sem.
Jogosan követelőznek?
Mit léphetek ezek után?
Munkaügyiben nem tudtak segíteni.
Önkormányzatnál SEM. Az ügyintéző szerint csak víz,gáz,stb elmaradásoknál áll módjukban...
Szerintem a NAV-hoz meg felesleges menni, mert ők azért vannak, hogy a bőrt is leszedjék az emberről. Szoval max részlet fizetésért lehet könyörgő levelet írni,amit köszönöm szépen kihagyok.
LERÁZZÁK AZ EMBERT!
Ott tart a dolog, hogy holnap egy jogász segítségét fogom kérni ez ügyben... ő tudni fogja az eljárás menetét!
Köszönöm a válaszokat, főleg a támadó jellegőeket. Ebből is látszik, hogy igazi magyarok vagytok :)
Én nem is értelek...
Feltetted a kérdést, hogy "Mit léphetek ezek után?"
Kaptál több használható tanácsot, de azokat még sem lépnéd meg. Inkább jogi tudorhoz fordulsz akkor, amikor mindenki állítja, jogos a követelés, maximum ő is ezt fogja megállapítani, de nem ingyen.
Mint írtam:
A járási hivataltól kéred, hogy állapítsák meg a rászorultságodat, és akkor ők 1 évre mentesítenek a járulék fizetése alól, amihez egy hatósági bizonyítványt állítanak ki. Ezt a NAV tudtára kell adni - bemutatva a kiállított bizonyítványt -, és onnantól kezdve nem kell fizetned a járulékot.
Az előzmény tartozásra pedig kérhetsz a NAV-tól elengedést (mérséklés a hivatalos neve), részletfizetést (valamilyen állandó bevétel szükségeltetik hozzá), vagy halasztást (később fizeted meg egy összegben). Arra is van mód, hogy a kérelemben leírod, más átvállalja helyetted a járulék fizetését. Ilyen esetben a "mástól" kell egy nyilatkozat, hogy tényleg átvállalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!