Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Diáknak, NAV 160ezer bírság?

Diáknak, NAV 160ezer bírság?

Figyelt kérdés

Az adóhivatal küldött egy levelet miszerint 2014 novemberében megszünt a TB-m ezért utólag fizessek ki 160e ft-ot. Érettségi után még nem tudtam mit kezdjek magammal,hol tanuljak tovább ezért otthon "láblógatás" volt. Ez idő alatt nem volt munkahelyem, ebből adódóan keresetem sem.

Jogosan követelőznek?

Mit léphetek ezek után?

2016. okt. 13. 18:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%
Ha elmúltál 18 de nem volt se tanulói jogviszonyod se munkahelyed akkor igen. Azt lépd, hogy fizesd be...
2016. okt. 13. 18:57
 2/24 anonim ***** válasza:
77%
Jogos a követelés. Ha nincs TB-d, fizetned kell magadnak. Ha otthon lábat lógatsz, saját magadnak kötelező fizetni. Most megteheted az elmaradt összeg befizetésével.
2016. okt. 13. 19:00
 3/24 anonim ***** válasza:
77%

Jogos, fizetni kellett volna a TB-t.

Kérj 12 havi részletfizetést, biztos megadják.

2016. okt. 13. 19:01
 4/24 A kérdező kommentje:

De munkahely híján a nincsből, hogy fizetnék? :D

Szopjam ki a kisujjamból, vagy rámoljak ki egy trafikot?

Úgy látszik lemondok a magyar állampolgárságról mert ez igy szégyen gyalázat, ahogy lerántják az embert

2016. okt. 13. 19:06
 5/24 anonim ***** válasza:
85%

"ezért otthon "láblógatás" volt."

"De munkahely híján a nincsből, hogy fizetnék? :D

Szopjam ki a kisujjamból, vagy rámoljak ki egy trafikot?

Úgy látszik lemondok a magyar állampolgárságról mert ez igy szégyen gyalázat, ahogy lerántják az embert"

1.- A törvény nem ismerete nem ment fel a betartása alól..

2.- otthon láblógatás 2 éve? Tudod az emberek nagy része nem más nyakán él, hanem dolgozik...

Lemondasz a magyar állampolgárságról? Csakhogy az nem így megy... És mégis miből és hol élnél munka nélkül? Mit gondolsz, melyik ország az, ahol majd Te TB ellátott leszel, munkaviszony nélkül?

Igen, be kell fizetned - kérhetsz részletfizetést.

A helyedben nem nagyon nevetnék a NAV követelésen, mert nemsokára átadhatják végrehajtónak és akkor már sokkal többet fognak követelni, jönnek végrehajtani, stb.

2016. okt. 13. 19:19
 6/24 A kérdező kommentje:

Egy sima érettségivel mit lehet kezdeni, amég stagnál a dolog?

Tesco árufeltöltő vagy mekibe krumplisütő... kösz kihagyom

jaa hát az ember jogait/törvényt nem tanítják iskolákban csak a sinus,cosinust ami köztudott, hogy nagyon fontos.

Mondhatni létfontosságú!

2016. okt. 13. 19:32
 7/24 Quatermain ***** válasza:
0%
2014-ben végeztem én is, csak velem már tavaly kifizetették, annyi eltéréssel, hogy nekem még az 2014 októberit meg a szeptemberit is ki kellett, ami köztudott hogy nem volt szabályos. Novembertől szabályos...de ez most nem azt jelenti hogy én nem ítélem el teljesen ezt a rejtett adóba rejtett zsarolásos rendszert, mert ezt k*rvára nem magadnak fizeted teljesen önszántadból, hanem kényszerítenek rá.
2016. okt. 13. 20:00
 8/24 Quatermain ***** válasza:
9%
rejtett adóba foglalt nyíltan zsarolós rendszert..elnézést.
2016. okt. 13. 20:05
 9/24 anonim ***** válasza:
82%

"Egy sima érettségivel mit lehet kezdeni, amég stagnál a dolog?

Tesco árufeltöltő vagy mekibe krumplisütő... kösz kihagyom "

Előbb-utóbb fel kéne nőni és felnőtt ember módjára viselkedni, kb. 20 éves létedre.

2016. okt. 13. 20:41
 10/24 anonim ***** válasza:
78%

Ja, hogy derogált dolgozni ilyen helyeken? Tanultál volna rendesen (vagy ahhoz sem fűlt a fogad?) és most már a harmadév elejét tolnád az egyetemen.

Csodálom, hogy a szüleid még nem zavartak el dolgozni.

2016. okt. 13. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!