Mekkora a bírság ha nem adom be a bevallásom?
Azt írják 200000 forintig terjedő bírságot szabhatnak ki. Nem mintha direkt nem adnám be, sőtt megcsináltam de ha egy személy nem adja be miket néznek/vesznek figyelembe mikor megírják a csekket, hogy x összeget fizessen be?
Az előző évi teljes bevétel, mint adóalapot nézik vagy esetleg, hogy milyen munkái voltak, mennyire sáros az ember?
Ha esetleg több éve dolgozó személyre szabják ki, aki eddig sem adott be, de egy felszólítást kap, hogy be kell nyújtani (ezt évekig nem kapta meg csak most kiszúrta a kedves NAV) és mégsem teszi, viszont amióta csak dolgozik bejelentett munkája van, leg. 20 éve gyűri az ipart, mekkora lehet az összeg?
NAV-nál lehet fellebbezni, ha esetleg bírságot szabnak ki mert nem adtam be a bevallást, viszont a bírság összege nagyon nagy és értelmetlen indokokat írnak vagy mondanak, holott a személy szinte egész életében és még mindig dolgozik?
Jól kirészleteztem, köszönöm!
Ui: igen, beadtam a bevallásom, szimplán kíváncsi vagyok minden kétes esetre és erre a bizonyos "bírságra"
Köszönjük Magyarország!
Elsősorban attól függ, hogy a késedelmesen beadott bevallás alapján mekkora összegű adót kellett még pótlólag befizetni, vagyis ha az illető időben teljesíti a bevallást, befizetést, akkor az államnak mennyivel lett volna abban az időszakban több pénze.
Amennyiben valaki késedelmesen adja be a bevallását, de abból befizetési kötelezettsége nem származik, mert vagy előlegként befizette időben, vagy a kifizetők levonták belőle az adót, akkor lehet kérni a bírság elengedését.
Indoklás: "a késedelmesen beadott bevallás alapján az államot anyagi hátrány nem érte!"
"Köszönjük Magyarország!"
Nem értem, mi ez a cinikus hangnem! Minden állam fő bevételei forrásai az adók, mert abból tudja fizetni a fenntartási kötelezettségeit. (pl. nyugdíj, rendvédelem, stb.) Az adó mértéke a bevallásokból derül ki...
A kérdésed olyan gyerekes, mintha a Móriczka megkérdezné, mekkora nyaklevest kap, ha nem eszi meg a mákos tésztát. A KONKRÉT választ egyszerűen meg lehetett volna tudni, nem kellett volna elküldeni a bevallást...
Mivel - nagyon helyesen!- elküldted, kíváncsiságod kielégítetlen maradt. Fogadd őszinte részvétem.
Amúgy, itthon maradottként: Hajrá Magyarország!
#1 - Igen, de nem ekkora mértékben/arányban. Nagyon hasznos a válaszod..
#2 Köszönöm, én is hasonlóra gondoltam és igen, a munkáltató mindig vonja le az adóelőleget!
#3 Ki kérdezte itt az adó mértékét? Szerintem te nem tudsz olvasni mert képzeld a SAJÁT ADÓMAT én is látom sőtt még át is számoltam ha nagyon kíváncsi vagy. A BÍRSÁG MÉRTÉKÉT (nevezd meg akárhogy) kérdeztem!
Minden állam fő bevételi forrása az adó? Igen, régóta. Csak az a nem mindegy mekkora az a bizonyos.
Komolyan ha ennyire hazafias vagy menny feküdj ki a Parlament elé, engem hidegen hagy. Válaszod teljesen értelmetlen és negatív, nem segítettél.
Én úgy vagyok vele, inkább fizetnék kisebb adót és élnék jobban, mint itthon. Azért van itt is pénz rendesen, látni is a sok hülyeséget mikre költik a pénzt. Máshol, Svájcban - szinte pontosan - úgy tudom, hogy csupán évi 10%-ot kell fizetni az ottani önkormányzatnak, amelyik kantonbanba épp letelepedtél. Kecsegtetőbb nem?
Na a legjobbakat kedves #3-as!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!