Kaptam a NAV-tól egy hivatalos levelet 20900 Ft tartozás miatt a végrehajtók lefoglalták a gépjárművemet. + fizessek 5000 Ft eljárási díjat. Ezt komolyan gondolják?
Pedig ez a NAV eljárása, nem küldözgetnek fizetési felszólítást, és nem hívják fel a figyelmedet arra sem, hogy végrehajtás alá fogsz kerülni. Pont azért nem, mert akkor esetleg ellehetetlenítenéd a végrehajtást.
Az összeg az nem teljesen világos nekem, ezt szerintem kérdezd meg a NAV-tól.
Honnan ered a tartozás? (pl. mobilszámla, diákhitel?) Mikori?
Nagy valószínűséggel ez egy régebbi tartozás, amire még régen kaptál felszólítást - vagy átvetted vagy nem, s mivel nem reagáltál rá és nem fizetted be, ezért át lett adva végrehajtásra.
Igen, komolyan gondolják, és ha nem reagálsz érdemben, akkor ráugranak a fizetésedre, a bankszámládra, (ha még nem tették meg), aztán személyesen kimennek a címedre, hátha valami ingóságodból megtérülhet a tartozás.
Ha semmi eredménye, akkor árverésen értékesítik az autódat.
Minden egyes "végrehajtási cselekmény" Neked + 5 ezer forintodba fog kerülni. Sikeresen fel lehet tornázni 100 ezer forint fölé a hátralékot, ha nem csipkeded magad. :)
"Annyira szeretem", hogy mindig van valaki, aki beleköt abba, amit leírtam.
Ugye azt azért elolvastad, hogy lefoglalták a kérdező autóját???? Nincs késedelmi kamat, stb, hanem elárverezik az autóját, ha nem fizet.
A folyószámla hitelkeret az OTP-nél 22-26 % számlacsomagtól függően.
Egészen hihetetlen, hogy észrevétlen módon keletkezett 209 ezer forintnyi adóhátralékod.
Ez a befizetendő összeg valamilyen törvény vagy jogszabály által meghatározott módon, valamilyen általad végzett tranzakcióból kifolyólag keletkezett.
Sem a NAV-ot, de a bíróságot sem érdekli, hogy te nem foglalkozol a tevékenységeiddel kapcsolatos jogszabályok megismerésére, és betartására. Ez a fizetési kötelezettséged megképződött, majd a határidő lejárt. A NAV meg törvényesen leinkasszózta a bankszámládról, ezért futott mínuszba.
Meg kellene ismerkedned a tevékenységeidhez kapcsolódó jogszabályokkal! Jogkövető magatartással az ilyen helyzetek megelőzhetőek! Nem felháborodni kell, hanem betartani a jogszabályokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!