Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hová tűnhet a pénzem?

Hová tűnhet a pénzem?

Figyelt kérdés

Van egy fix fizetésem, kb 3 éve dolgozom.

Van egy kis app a telefonomon, amibe pár kategória szerint beírom a pénzkiadásokat és a bevételeket. Már van kb 3000 bejegyzés.

A legnagyobb probléma, hogy mégis hiány keletkezik.

Havonta leveszek 1x 50 ezer forintot, számlákat kártyával fizetem, általában egyszerre, tehát ha nem azokat irnám be, akkor az több rezsiszámla is hiányozna, de leszűrtem a listát, és rendre megvan minden hónapban az összes rezsi tipus költsége.

A netbankon a számlatörténetet rendszeresen ellenőrzöm.

A programból kiexportáltam a bejegyzéseket, összeadtam excelben és ott is ugyanugy hiány jött, tehát valahol elcsúszik a számítás.

Pedig mindent beirok. Vagyis ha valamit nem irnék be az nem 60-70 ezer forint hiányt hozna ki...mondjuk olyan fél év alatt jött össze most ez a 70 ezer, tehát HAVONTA 10 ezer hiányzik átlagban? Kb lehetetlen, mert ha szorakozni megyek, oda is fix pénzt viszek és nem sokat. De szorakozni sem nagoyn jártam az elmult fél évben. Régen meg többet, akkor meg nem hiányzott? :O

Amikor elkezdtem a progit használni, még 3 telefonnal korábban, ott még 1-2 ezer forint pontossággal mindig jó volt az egyenleg, amit 2-3 havonta ellenőrizgettem a pénzem effektiv megszámolásával.

Lehet, hogy a bank vesz el ennyi pénzt? OTP számlám van.

2016. szept. 26. 19:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

En nem ertem a problémádat...

Mi nem jön ki? Hol az eltetés?

Adott 3 forrás azok alapján, amit írsz.

1. A netbank: azt mondod itt ül az összeg. De mivel ül?

2. Az excel tábla: ebben van diff?

3. Telós app: ha jól értem, habár nem igazán fogalmazol világosan, itt jön ki diffi.

Hát akkor marha egyszerű. A telós appba felejtesz el beírni tételeket. Mondom, h kb mi lehet ilyen nagyságrendű. Beírod e: kozos ktsg, telefonszamla, bkv bérlet, kondibérlet stb. Ilyenekre gondolj, hátha neked tök természetes h fizeted, éd ezért elfelejted beírni.

2016. szept. 27. 07:22
 12/20 A kérdező kommentje:

Ezeket a nagyobb tételeket nem nehéz visszaellenőrizni, és mindig rendben vannak.

Tehát nincs olyan hónap, ahol ezek hiányoznának.

A kisboltos költekezéseknél meg sokszor 1-2 száz forintokkal többet írok be, de a hiány is így csak növekszik.

A hiány a következőt jelenti:

A kimutatás alapján lenni kellene x forintomnak.

Ezzel szemben több tízezer forinttal kevesebb pénzem van.

2016. szept. 27. 11:52
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Egyszerű: bemész a bankba és kérsz mostantól, okt 1-től, papír alapú számlakivonatot.

Azon az összes tranzakció rajta van: a készpénz felvét, a kártyás fizetés (számlák), a kártyás vásárlás, stb. még a tranzakciós díjak is, amit az app-ba gondolom nem viszel be. Meg kártyás vásárlás esetén az sms értesítés, stb.

Ezeket szépen összeadod és meglesz az a pénz...

A blokkokat meg nem tudom, mennyire érdemes eltenni, rakosgatni, összeadni, hiszen ha havonta 1x veszel fel 50 ezret, akkor az úgy is megvan készpénzben - s szavaidból ítélve nem a készpénzed "tűnik el", hanem a folyószámlánál nem stimmel valami - szerinted...

2016. szept. 27. 13:03
 14/20 anonim ***** válasza:

Oké. Azt hiszem értem.

Tehát, vezeted a táblázatokat, ott van x összeg. Míg a bankban ennél kevesebb összeg van ténylegesen.

Megoldás: rosszul vezeted a táblázatot, valamit nem írsz bele. Más nem lehet az oka.

A következőt javaslom: internetbankingon keresztül szépen hívd le havonkénti bontásban a számlakivonatodat (le lehet hívni, én is le szoktam). És hónapról hónapra egyeztesd az excel vagy az appos táblázatoddal. Meglesz a diffi. Valamit biztos kifelejtettél beirni a táblába, de a netbankon rajta lesz! :) ügyesen :)

2016. szept. 28. 09:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Az is jó megfoldás, amit 14-es írt, de én (13-as) meg azért mertem javasolni a bankból kérni számlakivonatot, mert az lakossági folyószámlánál INGYENES. Míg a nyomtatópatron, fénymásolópapír azért nem 2 ft...

Szóval az én megoldásom gazdaságosabb :-) - és csak annyit kell tenni, hogy minden hónapban kiveszi a postaládából.

2016. szept. 28. 09:34
 16/20 anonim ***** válasza:
Végülis...de mobdjuk én nem gondoltam, h kinyomtatja... minek? Ha annyira papiralapon akarja látni akkor szepen leirja kézzel. Vagy áttölti egy excelbe, a többi kimutatása is elektonikus fornában van. :)
2016. szept. 28. 11:10
 17/20 anonim ***** válasza:
Azért, mert minden egyes alkalommal, amikor Ő szedi ki (írja ki) az adatokat, akkor hibázhat, ellentétben azzal, amikor egy külső csatornáról érkezik meg az adat és úgy látja.
2016. szept. 28. 12:14
 18/20 anonim ***** válasza:

Valaki venné a fáradságot és elmagyarázná, a 13-as válasz miért lett 0 %-ban hasznos?

OTP-nek ingyenes szolgáltatása a papír alapú folyószámla kivonat - miért ne használná ki? (igen, tudom, az erdők, stb. de ebben az esetben sokkal célszerűbb lenne pár hónapig, amíg rájön a hibára...)

2016. szept. 28. 12:18
 19/20 A kérdező kommentje:

lehivtam a netbankból az összes tranziakciót, amit le tudtam

90 nap.

kivontam a bevételekből a kiadásokat.

POZITIV számot kaptam erre a három honapra vetitve.

Az a probélma, hogy ha pl kiveszek x forintot az ATM-ből, akkor az megjelenik kiadásként a számlakivonaton, de az a pénz nem lesz azonnal elköltve, tehát valójában az aktuális egyenleget gazdagitja. Ugyhogy elég trükkös követni a mozgásokat.

2016. szept. 28. 22:01
 20/20 anonim ***** válasza:
Ez esetben nem lehet más, mint a gonosz manók... ők szegény tweeknek az alsógatyáit nyúlták... a kis dögök XD
2016. szept. 29. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!