Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hová tűnhet a pénzem?

Hová tűnhet a pénzem?

Figyelt kérdés

Van egy fix fizetésem, kb 3 éve dolgozom.

Van egy kis app a telefonomon, amibe pár kategória szerint beírom a pénzkiadásokat és a bevételeket. Már van kb 3000 bejegyzés.

A legnagyobb probléma, hogy mégis hiány keletkezik.

Havonta leveszek 1x 50 ezer forintot, számlákat kártyával fizetem, általában egyszerre, tehát ha nem azokat irnám be, akkor az több rezsiszámla is hiányozna, de leszűrtem a listát, és rendre megvan minden hónapban az összes rezsi tipus költsége.

A netbankon a számlatörténetet rendszeresen ellenőrzöm.

A programból kiexportáltam a bejegyzéseket, összeadtam excelben és ott is ugyanugy hiány jött, tehát valahol elcsúszik a számítás.

Pedig mindent beirok. Vagyis ha valamit nem irnék be az nem 60-70 ezer forint hiányt hozna ki...mondjuk olyan fél év alatt jött össze most ez a 70 ezer, tehát HAVONTA 10 ezer hiányzik átlagban? Kb lehetetlen, mert ha szorakozni megyek, oda is fix pénzt viszek és nem sokat. De szorakozni sem nagoyn jártam az elmult fél évben. Régen meg többet, akkor meg nem hiányzott? :O

Amikor elkezdtem a progit használni, még 3 telefonnal korábban, ott még 1-2 ezer forint pontossággal mindig jó volt az egyenleg, amit 2-3 havonta ellenőrizgettem a pénzem effektiv megszámolásával.

Lehet, hogy a bank vesz el ennyi pénzt? OTP számlám van.

2016. szept. 26. 19:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
A bank biztos nem vesz el havi 10ezret. De a lényeg: kérhetsz részletes számlakivonatot, illetve netbankból magad is nyomtathasz. Aztán azon rajta lesz minden.
2016. szept. 26. 20:18
 2/20 A kérdező kommentje:
mint irtam, ellenőrzöm a számlatörténetet, és nincsen ismeretlen tétel.
2016. szept. 26. 20:19
 3/20 anonim ***** válasza:
De a számlatörténet alapján össze tudod adni a számokat is... Világosan látszódni fog, hogy mire költöttél. Olyan nincs, hogy mondjuk 70.000 volt a számlán, a számlatörténetből meg csak 60 jön ki, de mégis nula van rajta...
2016. szept. 26. 20:23
 4/20 anonim ***** válasza:

20 éve van OTP-s számlám - soha egyetlen ft nem hiányzott.

Nem mondom, ilyen-olyan címszó alatt levonnak tranzakciós díjat, számlavezetés, stb, de el nem tűnt pénzem, úgyhogy szerintem ezt elvetheted.

Papír alapú számlakivonatod nincs?

2016. szept. 26. 20:25
 5/20 anonim ***** válasza:
Nem büfézgeted el mondjuk? Ennyi összejön akkor is, ha a metróba lemenet megeszel egy-egy pogeszt vagy hasonlót (500 Ft/alkalommal számolva az pont 20 látogatás a péknél vagy büfében).
2016. szept. 26. 20:30
 6/20 anonim ***** válasza:
Azért nem látszik a számlatörténetből, mert kiveszi kp-ben és a zsebéből "tűnik el" a pénz.
2016. szept. 26. 20:31
 7/20 anonim ***** válasza:
Ne appot hasznalj, hanem egy sima excellt. Az osszes szamlad tartsd meg. Ho vegen (vagy amikor szamla zarasod van), nyomtasd ki a szamlakivonatod es egyeztesd a boltban kapott szamlakkal. Ez az opcio akkor jo ha a legtobb helyen kartyaval fizetsz (en igen, ugyhogy nekem mukodik). Ha keszpenzzel akkor csak a blokkokat tartsd meg es azt ird ossze. Excell azert jobb, mert ott utana tudsz nezni a szamitasi hibaknak. Appoknal ha rosszul van megirva, nem latod hogy hol a bibi. 10ezer egy honapban nagyon sok, nekem szamitasi hibanak tunik. Hacsak nem vonnak toled valamit de azt meg latnad a szamla kivonatodon.
2016. szept. 26. 20:32
 8/20 A kérdező kommentje:

mint ahogy irtam, excelben is ellenőriztem az app-ból kinyert tranzakciós adatokat, és ugyanaz az egyenleg adódott.

Büfézgetéssel az a helyzet, hogy én még azt is beirom. 2-3 száz forintokat is beirok.

2016. szept. 26. 20:39
 9/20 A kérdező kommentje:
Ja és ugyanakkor a bevételek meg stimmelnek :(
2016. szept. 26. 21:09
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg minden fillér kiadást beírsz, akkor egyszerűen add össze külön a beírt összes kiadást. Csodák nincsenek, vagy az összeadás nem stimmel az appban, vagy nem írsz be valamit.
2016. szept. 26. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!