Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy könyvvizsgáló mivel...

Egy könyvvizsgáló mivel foglalkozik?

Figyelt kérdés
2016. szept. 17. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Meggyőződik arról, hogy a vizsgált társaság beszámolója nem tartalmaz jelentős hibát.
2016. szept. 17. 12:13
 2/8 anonim ***** válasza:
25%

Folyamatosan figyelemmel kíséri a vele szerződésben levő társaságok könyvelését, rendszeresen tartja a kapcsolatot a cég könyvelőjével és szükség esetén pénzügyi-gazdasági tanácsokat ad a cégvezetésnek. Év végén ő állítja össze a társaság "Éves beszámolóját", az összehívott társasági ülésen, közgyűlésen ismerteti azt a tagsággal, és megszavaztatja, jóváhagyatja azt.

Leginkább ő az személy szerint, aki ezek után az ügyfélkapun keresztül elküldi NAV-nak, Cégbíróságnak is.

2016. szept. 17. 13:51
 3/8 anonim ***** válasza:
49%
#2 Elég nagy tévedésben vagy.
2016. szept. 18. 00:11
 4/8 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

Az elmúlt 20 év alatt könyvelőként volt néhány közvetlen munka-kapcsolatom néhány könyvvizsgálóval. Ezért írtam, amit írtam.

Persze vannak könyvvizsgálók, akik csak a lóvét szedik fel a vállalkozótól (havonta több 100 ezret!!), és minden melót, minden felelősséget átpasszolnak a könyvelőnek. Ez a könyvelő baja! Én nem hagytam, hogy velem ezt megtegye akármelyik is! :)))

2016. szept. 18. 07:44
 5/8 xswerdy ***** válasza:
70%

Hát nem tudom, könyvelőként hogy lehetsz ekkora tévedésben (nem a 3. vagyok, de egyetértek vele).

A könyvvizsgáló nem készítheti a beszámolót, az ő feladata az ellenőrzés. Azt jól írod, hogy év közben is folyamatosan szemmel tartja a könyvelést, de a beszámolót is a könyvelő készíti, amit a könyvvizsgáló csak ellát egy záradékkal (ami szerencsés esetben csak annyit tartalmaz, hogy mindent rendben talált).

Éppen azért vannak a nagyobb cégek könyvvizsgálatra kötelezve, hogy egy független külső ember vizsgálja meg a könyvelést. Ha ő is készítené a beszámolót, akkor sérülne ez a függetlenség.

A félreértés onnan adódhat, hogy Te feltehetőleg egy olyan cégnél dolgozol 20 éve, amely nincs könyvvizsgálatra kötelezve, és maga a könyvelési feladat van úgy megosztva, hogy a napi munkát Te végzed, de egy külső személy hivatalosan a könyvelő. Ő folyamatosan ellenőrzi amit csinálsz, és ő készíti a beszámolót. Őt magatok között hívhatjátok könyvvizsgálónak (lehet, hogy rendelkezik is az ahoz szükséges végzettséggel), de az ő funkciója nem a könyvvizsgálat, hanem maga a könyvelés.

2016. szept. 18. 11:07
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

A félreértés onnét adódhat,...

feltételezést sorolsz úgy, mintha azok lennének a tények.

De mindegy, a lényegen nem változtat.

2016. szept. 18. 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:
67%

"Persze vannak könyvvizsgálók, akik csak a lóvét szedik fel a vállalkozótól (havonta több 100 ezret!!), és minden melót, minden felelősséget átpasszolnak a könyvelőnek."

Nem vagy tisztában a felelősségi körrel. A beszámoló összeállításáért felelős személy a (fő)könyvelő. Lehetséges, hogy többen is könyvelnek a cégnél, de a felelősség ennél a személynél van. Gondolom 20 év alatt láttál pár beszámolót, kb az első oldalon kéne lennie. A könyvvizsgáló feladata, hogy megtervezze és lefolytassa a könyvvizsgálatot és ez alapján véleményt mondjon a beszámolóról. Ezt tartalmazza a záradék, amit kiad.

2016. szept. 18. 22:05
 8/8 xswerdy ***** válasza:
2-4-6-os - akkor sincs igazad, ha mindenkit lepontozol, aki az igazat írja. Én sem értem, hogy ha 20 éve könyvelőként dolgozol, akkor hogy lehetsz ekkora tévedésben. De nem gyanús, hogy mindenki veled szembe megy az autópályán? Olvass már utána!
2016. szept. 19. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!