Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Számvitel mesterszak mennyire...

Számvitel mesterszak mennyire hasznos, ha könyvvizsgáló vagy adószakértő szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
Jelenleg pénzügy és számvitel alapszakos vagyok, ezért érdekel.

2014. júl. 28. 21:12
 1/1 delusion ***** válasza:

Ugyanez a szituáció van velem is, és egy érvet nem találtam a mesterszak elvégzése mellett. A dologgal nem foglalkoztam már vagy fél éve, de az egészről az alábbiakat szedtem össze.

Egyrészt, nem tudom, nálatok hogy van, de mivel törvény szabályozza, ezért nagy eséllyel a psz elvégzésével - és egy szép 50xezres illeték kifizetésével - automatikusan mérlegképes könyvelő leszel. Nem azt mondom, hogy ezzel megfogod/juk Isten lábát, de könyvelőként nem feltétlen annyira nehéz elhelyezkedni mint a többi (akár közgáz) területen. Innen már csak 1 (2?) év, és kérheted nyilvántartásba vételed az MKVK-nál, ami a könyvvizsgáló tanfolyam előfeltétele.

Másrészt, nem tudom, hogy a törvények mennyire határozzák meg az adószakértő fogalmát, de véleményem szerint ez inkább jogi karrier. Random megnéztem a találatokat az adószakértőre, és 90%-ban ügyvédi irodákat kaptam, lecsekkoltam a szakemberek CV-jét, és szinte mind jogászként / jogtanácsosként / ügyvédként kezdte. Mindeközben találtam egy adószakértő OKJ képzést, de ez a fentebbiekhez képest bullshitnek tűnik.

Anno megnéztem valamelyik számvitel MA tantervét (fogalmam sincs, melyikét, talán BME), és határozottan nonszensznek tűnt az egész. 4 fv. lévén 120 kredites képzés, és ebben van 5 kredites marketing, 3 kredites szervezeti viselkedések, 5 kredites minőségmen, és még egy csomó más tárgy amit már tanultam (vagy ha felvenném akkor tanulhatnék) itt...ilyen legalább 40-50 kredit értékben...

2014. aug. 5. 03:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!