Könyvvizsgáló mennyit keres? Keresett szakma?
Arra gondoltam, megcsinálnék egy mérlegképes könyvelői képzést, majd utána, egy kis gyakorlat és tapasztalat megszerzése után a könyvvizsgálóit is megpróbálnám.
1.) Hogy látjátok, mennyire keresettek a könyvvizsgálók a munkaerőpiacon Magyarországon?
2.) Milyen lehet az átlagfizetésük?
3.) Mérlegképes könyvelőivel milyen fizetést lehet elérni?
Ha tudtok, válaszoljatok minden kérdésemre légyszi! Előre is köszönöm a segítséget!
Ha neked lennék, az IFRS minősítést csinálnám még meg mellé, mert pár éven belül át kell állni arra és az új könyvvizsgáló generációt az előtte lévő években kell elkezdeni kiképezni. Ha bejutsz egy egyik Big4-hoz és jó is vagy, szerintem pár év alatt korrekt fizetést és karriert lehet csinálni.
Magával a mérlegkéepssel elsőre nagy pénzekre ne számíts, mert durván más a köynvelés a gyakorlatban, mint elméletben, a millió és egy kivétel miatt, azt bizony meg kell tnaulni és elkezdeni az egészet a szamárlétra aljáról.
.-nak nem vágom mi baja, tényleg nem ért hozzá a kérdező, gratulálok a megállapításhoz :D Nyilván ezért kérdezte.
Kérdező: 1-1 félévnyi számvitellel és pénzüggyel te mérlegképese csúnyán szopni fogsz, ezt tapasztalatból mondom. A diplomám miatt elkezdhettem a mérlegképest gond nélkül, de nekem se volt használható előképzettségem. Rettentő tömény, nehéz is ráadásul, szó szerint végig kell küzdeni így magad rajta vagy seggelni kőkeményen és gyakorolni orrvérzésig.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor úgy néz ki, a könyvelő munka nem nekem való, már csak a hiányos előképzettségemet is nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!