Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Érvényesítsem e a családi...

Érvényesítsem e a családi adókedvezményt vagy utólag kérjem vissza?

Figyelt kérdés

Párom hármasikreket vár. Most 12 hetes terhes. Nekem van egy korábbi kapcsolatomból egy 11éves fiam. Ha érvényesítem a családi adókedvezményt akkor a fiam anyja is többet kap?

Vagy hogy járunk jobban? Utólag kérjük visszamenőleg vagy most?

2016. aug. 26. 17:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
férje jól keres. Ő kap kb 170.000+2gyerekre családi pótlék+tőlem amit kap
2016. aug. 26. 20:27
 12/19 A kérdező kommentje:

"csak mondom, hogy kérhet az adóvisszatérítésedből is jövőre... szerencsére."

járulékokat nem lehet utólag visszaigényelni csak az adót. Én így tudom

2016. aug. 26. 20:29
 13/19 A kérdező kommentje:
Én azt szeretném, hogy ugyanannyit kapjon mint most. Vesznek egy éves átlagot és azt kapja fixen.
2016. aug. 26. 20:33
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha az van, hogy a mindenkori nettó béred 20%-át kapja akkor ha változik a nettó béred akkor változik a gyerektartás összege is. Akár pozitív akár negatív irányba.

Ha az van benne, hogy havi 40ezret kap amit speciel akkor állapítottak meg amikor ugyanúgy 200k volt a fizetésed, mint most akkor nem változik.

Hogyha nem tetszik valami akkor indíthatsz pert, hogy megváltoztassák a gyerektartás összegét.

2016. aug. 26. 21:51
 15/19 A kérdező kommentje:
És azt nem tudod kedves válaszoló, hogy lehet e gyerektartas összegének megváltoztatását kérni magzatokra? Mivel még nem születtek meg. 12 hetesek ép a mai naptól.
2016. aug. 26. 23:48
 16/19 A kérdező kommentje:
Egyébként még 2006 os megállapodás hogy minimum 26000Ft. 2005os éves fizetésemet atlagoltak úgy jött ki a 26000ft és ezt vették minimum összegnek annó.
2016. aug. 26. 23:51
 17/19 anonim ***** válasza:
A párod az konkrétan a feleséged, vagy nem vagytok házasok? Én úgy tudom, magzatra az apa csak akkor kérheti év közben, ha házasok, élettársként csak utólag tudja.
2016. aug. 29. 03:37
 18/19 anonim ***** válasza:
84%

Magzati időszakban csak az anya és a vele egy háztartásban élő HÁZASTÁRSA igényelheti a családi kedvezményt ÉV KÖZBEN!

ÉV VÉGÉN már az élettárs is érvényesítheti az anya helyett a magzati időszakra járó összeget, de ÉV KÖZBEN nem! A baba megszületésének hónapjától már kérheted Te év közben is.

A gyerektartási díj megállapításának alapja a nettó bér. Annak valahány százalékát kell levonnia a munkáltatónak és továbbítania a volt házastársnak.

A nettó bér pedig a bruttó bérből a jogszabályban meghatározott járulékok és adók levonása után megmaradó összeg. Mivel a családi kedvezmény a nettó bért ez által növeli, ezért a volt házastárs is többet fog kapni emiatt gyerektartásdíj címén.

Ha ezt nem akarod, akkor év közben Te ne kérj családi kedvezményt még a baba megszületésekor sem, hanem év végén utólag érvényesítsd a bevallásnál. Abból nem fog részesülni a volt házastárs.

2016. aug. 30. 07:32
 19/19 A kérdező kommentje:
Koszonom utolsó! Ep ma jartam utána és pont ezeket mondták!
2016. aug. 30. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!