Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Utólag megkapjuk a családi...

Utólag megkapjuk a családi adókedvezményt?

Figyelt kérdés

Párom veszi igénybe.A papírokat éppen ma adta le.Ma megkapta a fizetését és 20ezerrel kevesebbet kapott vagyis a kedvezményt nem kapta meg.Ezt következő hónapban megkapja vagy ennek huss?

Nagyon nem jókor jön ez! :(

20ezer az 20ezer

2013. febr. 6. 14:55
 1/5 anonim válasza:
Megkapni megkapja, de szerintem csak a jövő évi adóbevallásnál írják jóvá. Én mindig olyankor veszem igénybe, mert nem havi fizetésben vagyok. Most egy gyerekre kapok 120 ezret.
2013. febr. 6. 15:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha éppen "ma" adta le, akkor lehet, hogy a januárra járó bérénél ezzel már elkésett, mivel a bérek számfejtése nem azon a napon történik, amikor a kifizetése, hanem jóval előbb. A munkáltató csak a következő hónaptól tudja figyelembe venni Nála, és onnantól kezdve már minden hónapban. A januárra járót visszamenőleg nem tudják megadni, azt az év végi adóbevallásában utólag tudja csak érvényesíteni.
2013. febr. 7. 07:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Örömhír. :'(

Az ilyen dolgokkal nem lehet mindenki tisztában.A papírt a munkáltatótól hétfőn kaptuk meg.Év végén erre oda fogok figyelni most már.Úgy látszik 20ezer Forint másnak nem sok,de nekünk a megélhetést jelenti.

2013. febr. 7. 09:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy válaszoltatok!
2013. febr. 7. 09:31
 5/5 anonim válasza:
Első vagyok. A húszezer pedig sok pénz. Az jövő évi adóbevallásnál be kell jelölni, hogy egy hónapra kéritek a családi adókedvezményt és akkor utólag megkapjátok. Csak az nem most lesz, hanem majd jövőre....
2013. febr. 8. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!