Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Gyermek után hogy tudom...

Gyermek után hogy tudom igénybe venni az adókedvezményt? Egy összegben szeretnénk kérni! Mit kell kitölteni hozzá?

Figyelt kérdés
Tavaj is visszaigényletük, de akkor még a magzat után. 2012 január közepén született meg a gyermekünk, mivel év közben nem igényeltük az adókedvezményt, most szeretnénk egy összegben visszaigényelni. Egyébként az NAV-val csináltatjuk majd a bevallást. Mit kell ehhez kitölteni, hogy ezt is vegyék figyelembe? Vagy tudni fogják maguktól is? Tavaj úgy segítettek a kitöltésben, így nem tudom, hogy akkor hogy volt.
2013. jan. 28. 19:24
 1/7 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy csak adóbevallásnál tudod visszaigényelni.
2013. jan. 28. 21:18
 2/7 anonim ***** válasza:

A NAV magától nem fogja tudni, hogy Te milyen kedvezményeket akarsz érvényesíteni a személyi jövedelemadódnál. Tehát valamilyen formában biztosan tájékoztatni kell őket arról, hogy mit akarsz.

Azt nem tudom, hogy a NAV-os bevallás esetén a gyakorlatban hogyan mennek a dolgok, de biztosan valamilyen formanyomtatványon kell megtenni ezeket a tájékoztatásokat Nektek.

Ha nem túl sürgős, akkor utánanézek...

2013. jan. 29. 09:12
 3/7 A kérdező kommentje:

Kedves Első!

Az biztos, hogy nem csak adóbavallásnál lehet visszaigényelni, mert sok olyan van, aki év közben egyenlő részben kapja meg a fizetéskor ezt a kedvezményt.

Kedves második!

Nagyon megköszönöm, ha utána tudnál járni!

2013. jan. 29. 09:19
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

kérdező!

látom beszóltál az elsőnek, akkor szerinted egy tavalyi adókedvezményt hogyan kapnál vissza?!

neked soron kívül utalják, maguktól kitalálva?!

2013. jan. 29. 19:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó! Te primitív amőba! Na most szóltam be! Értelmezd már amit írtam! Az adókedvezményt nem csak az adóbevalláskor tudom igényelni, hanem akár év közben is egyenlő részletekben! Kinek mi a szimpatikusabb, azt választja. Ha év közben igényled, akkor a munkáltatónál kell jelezned! Na de mindegy ne menjünk bele! Szóval nem tudom te miről beszélsz!? Inkább ne szólaltál volna meg! Az a kis nyamvadt 53%-od azért árulkodik valamiről!!!!
2013. jan. 30. 14:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát kérdező a Te stílusod is elég furcsa... :(

Az elsőnek teljesen igaza van. A tavalyi évit már csak visszamenőlegesen igényelheted vissza,amit CSAK az adóbevallással tudod megtenni. Semmi más módja nincs. Ettől az évtől kezdődően,pedig kérheted havonta a fizetésben. Ezt egy papír kitöltésével tudod igényelni.

2013. jan. 31. 08:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Úriten! Furcsa a stílusom? Csak nem szeretem az értetlen embereket! Amúgy ne zavartasd magad, hogy ugyan arról beszélünk! Nyilván a tavalyit már csak egy összegben tudom visszaigényelni az idei adóbevallásnál ha tavaly év közben nem kértem. Itt arról van szó, hogy ezt az adókedvezményt alapjában két féle képpen tudom érvényesíteni, év közben egyenlő részletben vagy adóbevallásnál egy összegben. Na de ne már....unom! Inkább egy normális választ kérnék a kérdésemre!!
2013. jan. 31. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!