NAV TB - probléma?
Ha külföldön tartózkodtam és nem fizettem 3 hónapig a tbm mert fizetett szabin voltam..
Kötelezhet a nav hogy vissza fizessem a 3 hónapot?
Ebből nekem lehet bajom ha ezt nem fizetem be?
Rendesen azóta dolgozom. csak az a 3 hónap maradt ki amíg külföldön voltam.
Ezért meg büntethetnek ?

"nem fizettem 3 hónapig a tbm mert fizetett szabin voltam.. "
Ha fizetett szabadságon voltál, akkor a munkahelyed fizette, nem?
Ebből adódóan téged nem terhel semmilyen felelősség.
bocsi fizetés nélküli szabin voltam 3 hónapig
nem tudom bementem a navhoz
és azt mondták vissza menőleg be kell fizetnem. de minek ha nem voltam itthon?

Fizetett szabadság esetén volt munkaviszonyod, így a munkáltatónak fizetnie kellett a TB-et.
ABban az esetben ha fizetett szabin voltál de a cég nem fizetett utánad, akkor a NAV kötelezhet az elmaradt TB befizetésére, amit te meg behajthatsz a cégednél mert az ő hibájuk miatt nem lett fizetve.

Pedig be kell fizetned, ha fizetetlen szabin voltál, mert ez még mindig munkaviszonynak számít.
Amúgy meg ha külföldre mész ki kell töltened egy nyomtatvány amiben kérned kell a TB ideiglenes megszüntetését.
Ezt visszamenőleg nem lehet megtenni?
és csak a feb és márciust kell akkor kifizetnem?
mert úgy tudom 40-45 napig nem kell fizetni.

Azt ugye tudod hogy 10-15 ezer forintrol beszélünk?
Ha meg már bent voltál a navnál miért nem ottkérdezösködtél hogy mit lehet tenni?

mert úgy tudom 40-45 napig nem kell fizetni
Fizetés nélkülin az első naptól fizetni kell.

Akkor be kell fizetni. Nem egy borzasztóan nagy összeg.
7050 ft egy hónap.
Fizetés nélküli szabinál az első naptól kell fizetni, azaz itt nincs passzív idő, itt a kezdetektől fizetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!