Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan lehet megtanulni a...

Hogyan lehet megtanulni a könyvelésnél a számlaszámokat?

Figyelt kérdés
Szóval most készülök az üzleti gazdaságtan érettségire, de alig tudom megjegyezni hogy az egyes eseményeknél melyik számla tartozik és melyik követel. Van erre valami megoldás?
2016. máj. 15. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem memorizálni kell, hanem a logikát megérteni.
2016. máj. 15. 14:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Van. Gondolkodásnak hívják.

Megtanulod, melyik szlaosztály melyik oldalon nő és csökken. Onnantól meg csak átgondolod a könyvelendő gazdasági eseménynél, hogy vajon milyen irányú váktozás.

2016. máj. 15. 14:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam már vele, de nekem kínai. Egyszerűen annyi szám van, hogy bele leheg bolondulni mikor melyiket kell alkalmazni. Meg van amikor csak a fele jut eszembe, pl tudom mi követel, de azt nem, hogy melyik tartozik
2016. máj. 15. 14:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt, hogy mi hol csökken érten, csak az a baj amit fentebb is leírtam.
2016. máj. 15. 14:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Ne tanulj meg könyvelési tételeket!!!!
2016. máj. 15. 14:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk a könyvelés alapjait kéne tudni hozzá és a logikát megérteni, magolni tök fölösleges ezt. Vagy érted vagy nem igazából...
2016. máj. 15. 21:06
 7/8 anonim ***** válasza:

A számvitelnél magolással semmire nem mész (könyvelési tételek), sőt legtöbb esetben ront a helyzeten.

Ezt kizárólag logikával, a gazdasági események eredményre tett hatásával tudod felfogni, megtanulni, utána már zsigerből jön minden könyvelési tétel. :)

2016. máj. 16. 06:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerencsém volt, könnyű dolgokat kellett lekönyvelni, 11 pontom lett, úgy, hogy sose értettem hozzá. :D
2016. jún. 27. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!