Ez mit jelent? A magzati időre Ön igénybe veszi az adókedvezményt? Ha igen, akkor milyen összegben?
Tavaly voltam várandós és akkor nem vettem igénybe adókedvezményt. Most az adóbevallás kapcsán merült fel ez a két kérdés.
A kérdés arra irányul, hogy most, azaz az adóbevalláskor veszem-e igénybe az adókedvezményt? És milyen összegek vannak? :) Vagy csak annyit kell mondanom esetleg, hogy teljes összegben? :)
Segítséget kérek!
Köszönöm!
Ezt a kérdést hol tették fel?
Mert az adóbevallásban ilyen nincs, ott csak meg kell jelölni, hogy melyik időszakban van szó magzati kedvezményről.
Munkáltatónak kell erről nyilatkozni?
Ha Te akarod igénybe venni arra az időre, akkor azt mondd meg neki.
Gondolom, azért kérdezi, mert a családi kedvezmény éves összegén többen is "osztozkodhatnak". Az osztozkodást pedig a felek fogják meghatározni, nem pedig a könyvelő, a munkáltató, vagy az, aki a bevallást elkészíti. Tehát Neked kell eldönteni, hogy igen, vagy nem.
Ha van annyi adóalapod, hogy a gyermek (vagy gyermekek?) utáni családi kedvezményt teljes mértékben érvényesíteni tudod, akkor mondd azt, hogy az egészet Te kéred egyedül, és hány gyermekről van szó ténylegesen. Ő ebből már tudni fogja, hogy hova mit írjon, és milyen összegben.
Mivel sem a gyermekek számát nem írtad, sem egyéb más (lényeges) információval nem szolgáltál, ezért én is csak általánosságban tudok mit mondani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!