11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy utánna néztél! Voltam könyvelőnél múlt pénteken, elvittem minden íratot ami csak van, 20millió volt a vételár amit kaptam érte, és ma hívott a könyvelő hogy első számításai alapján 980-ezer körül lesz az adó! Majdnem infarktust kaptam!! nem sok ez??
Ha a 75 % költségelszámolási lehetőséget nézem, akkor sok. 20 milliónak a 25 %-a: 5 millió forint, az csökkenthető 30 %-kal, tehát 3,5 millió lesz az adóalap. Annak 16 %-a: 560 ezer forint SZJA-t jelent.
Persze mindezt mondom úgy, hogy nem látom a vele kapcsolatos papírokat, tehát csak nagyságrendileg tippelgetek.
2016. máj. 4. 05:18
13/19 A kérdező kommentje:
Mindegy nem vitatkozok a könyvelővel, mondtam hogy ez nagyon sok. Azt mondta Ő ért hozzá, 10-éve ezzel foglalkozik és ennyit kell fizetni!! Hát ez van, befizetem. Gondolom neki nem lesz haszna abból ha többet számol? Az Ő munkadíja 5000-ft. Na meg az Apeh ugy sem adja vissza ha többet fizetem.
Végül is teljesen mindegy, hogy 980 ezret fizetsz, vagy 560 ezret. :(
Csíkzsebből megy, más pedig 4 hónapig gürizik a két összeg különbözetéért.
Tényleg mindegy...
2016. máj. 6. 05:01
15/19 A kérdező kommentje:
NEM MINDEGY!!! De két könyvelőnek is odaadtam a papírokat, ki fizettem fejenként 4-ezret, nem szóltam semmit és érdekes módon MIND A KÉT KÖNYVELŐ UGYANAZT AZ ÖSSZEGET SZÁMÍTOTTA KI!!!!! 980-ezret! Akkor most mit csináljak?? mindjárt itt a május 20- a fízetési határ idő!! Engem is nagyon bántott hogy Te azt mondtad 560-ezer és ő meg 980-ezret mondott!!! ezért mentem el egy másikhoz és nem szóltam semmit!!! csak azt hogy itt az összes papír és készítse el a bevallást!!! és érdekes módon 980-ezer jött ennek is ki!!!! Most akkor??? Ha két független ugyanazt mondja akkor mit tegyek??????
Akkor hidd el, ugyanis én tettem egy ilyen megjegyzést az írásomhoz:
"Persze mindezt mondom úgy, hogy nem látom a vele kapcsolatos papírokat, tehát csak nagyságrendileg tippelgetek."
Ha a papírokat én is látnám, akkor előfordulhat, hogy ugyanazt az összeget hoznám ki. De nem látom, én azokból az információkból indultam ki, amiket leírtál.
2016. máj. 12. 05:11
17/19 A kérdező kommentje:
Hú most tényleg "beültetted a bogarat a fülembe"!! Van egy ismerősöm aki ért az adó dolgokhoz és telefonon beszéltünk és Ö is 580-ezer körül számolt mint Te!!! Te könyvelő vagy? Pest közel laksz? Én Szentendrei vagyok, ha nem túl messze vagy találkozzunk és elhozom az összes papírt. Mert ha befízetem a 980-ezret és kiderül valaha hogy tényleg 580-ezret kellet volna fízetni megöl a lelkiismeret furdalás!!! gondolom az Apeh meg ugysem számolja ki és nem veszi észre a többletet? de ha mégis ugysem adják vissza!!! Szóval két könyvelő azt állitja hogy 980, Te meg az ismerősőm 580-at mondtok. Kettö kettö ellen! Kérlek segíts!!!
Gazdasági vonalon dolgozom "ezer éve", és tisztában vagyok vele, hogy a könyvelők sem tudnak mindent.
Nem pesti vagyok, de ha már találtál egy olyan emberkét, aki ért az adózáshoz, akkor biztosan segít Neked ebben.
Egy ingatlan értékesítés a hozzá értőnek nem nagy durranás, ha a fő információk megvannak, és helyesek, akkor zsigerből jön, hogy mit és mennyit kell fizetni utána.
2016. máj. 14. 05:17
19/19 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: