TB tartozás. Hogyan oldjam meg?
Sajnos betegség miatt munkanélküli vagyok már évek óta. Nem vagyok sem leszázalékolva, sem "megsajnálva".
Volt egy pár hónap, míg egyáltalán nem tudtam fizetni a TB-t, előtte is, és azóta is fizetem rendesen. 65ezer forint tartozás gyűlt össze, még nem volt alkalmam rendezni, így is szűkösen jövünk ki a férjem fizetéséből.
A NAV újra zaklató levelet küldött, hogy nagyon be fogják hajtani rajtam a tartozásom...
Nincs semmim, albérletben élünk. Sem munkám, még saját bankszámlám sem, eddig a férjemére jött a fizetésem.
Egyedül két hangszert rendeltem, a saját nevemre szól a számla, mert ide hozták, de azok sem az enyémek.
Mégis hogyan tudnák behajtani a tartozást? Elveszik más hangszereit? Inkasszót tesznek a férjem számlájára?
Majd valamikor letudnám az adósságom, egyelőre nagyon nem úgy állok.
Mi lehet a legjobb megoldás? Menjek be? Elengedni nem fogják, viszont ha megbeszélem a részletfizetést, azzal nem leszek előrébb, nem lesz több pénzem, nem tudom befizetni.
Próbáljak meg havonta pár ezerrel többet utalni?
Engedjem el a fülem mellett hátha egyszer elévül?
Szerintetek melyik a legjobb megoldás?
"ha az adóból lenne fenntartva és havi TB senkinek sem lenne"
A TB az adó..<facepalm>
A legjobb megoldás, ha bemész.
Ha látják a fizetési hajlandóságot, akkor tudnak segíteni.
Ha elbujdosol, akkor később már nem lesz irgalom.
Az önkormányzattól nem kaphatsz támogatást, nem fizetnék helyetted a TB-t?
"Az embernek kéne annyi joga legyen legalább, hogy azt mondja, nem tudja befizetni, nem is használja az egészségügyi szolgáltatásokat."
Ezzel száz százalékban egyetértek.
A megsajnálás alatt azt értem, hogy az önkormányzat átvehetné tőlem a terhet, de a férjem "álomfizetésére" hivatkozva nem teszi.
Így van, majdnem egy évig nem tudtam fizetni. Az albérlet rezsivel, számlákkal együtt magában 100ezer forint, a maradék 100-ból 40 megy el hiteltörlesztésre. Így 60000forint van a kezemben, és még el sem kezdődött a hónap. A férjemnek bérlet kell, az is vonódik belőle, és még nem vettem tisztálkodási szereket, ételt... Nem fogom az utolsó falatot is kivenni a szájából.
Nem tudok min spórolni. A TB-t, és a beteg macskám speciális tápját abból fizetem, hogy havonta legalább 4x adok plazmát, bevállalva ezzel, hogy titkolom a betegségem, nem szedek gyógyszert.
Nem baj, legalább ha lerobbanok, akkor nyugodtan elmehetek orvoshoz :D
A plazmaadás nem adóköteles jövedelem, nem tartják nyilván. Ezen kívül semmi nincsen. A hangszer nem a címemen van, nem az enyém, a lakásban található többi dolog szintén nem az enyém. Van egy macskám, esetleg az almot, meg a kajástálkát vihetik, vagy a szakadt ruháimat.
A fizetéselőleget havonta levonják, nyilván a semmiből az sem fog menni.
Amikor elkezdtük közös életünket, nem arra rendezkedtünk be, hogy én itthon fogok ülni. Legalább 2 év, míg talpra állunk, addig nem tudok mit csinálni.
A férjem szülei nem tudnak kölcsönadni, hiszen így is mi fizettük ki a legnagyobb tartozásaikat, anyám alig beszél velem, nemhogy segítene. Nem is kérném.
Ez van. Jószívűek voltunk anyósékkal, mi fáztunk rá.
Ha nincsen más megoldás, megpróbálok bemenni, de valahogy úgy érzem, jobban járok a "bújdosással"...
A rászállás egyébként nem olyan komoly, tavaly is kaptam egy levelet adóbevallás után, meg most is. Egy fokkal hivatalosabbat.
Utálok tartozni, de azért a fél vesémet még nem adnám oda szeretett kormányunknak... akkor plazmát se tudnék adni :D
Házasságban közös a vagyon és a tartozás is.
Ha odakerül a sor, a férjed béréből is vonhatják.
Eddig valóban külön volt az Eü-szolgáltatás, és külön volt a Nyugdíj-intézet.
Tegnap olvastam, megszületett törvény: a következő 6 hónap során mind az OEP-et, mind a NYUFI-t beolvasztják a MÁK-ba, vagyis az eddig ott elkülönített pénzalapokat szépen belepakolják az állam egyéb-egyes buxájába... ember legyen a talpán majd azok után, hogy az általunk befizetett pénzekből majd hol fog új stadion épülni, és a nyugdíjasoknak jut-e benne egy "melegedő hely"!!!
Nahát, ez fenomenális.
Ezek után ember legyen a talpán az a behajtó, aki kiszedi belőlem ezt a pénzt, míg nincs rá elkülönített keretem.
Ami sok, az sok.
A férjem felkéri az egyik ismerőse könyvelőjét, hogy segítsen megírni a méltányossági kérelmet.
Baráti alapon, aprópénzt kér el érte a tartozáshoz képest.
Ha jól tudom, elutasításkor még egy komoly összegre megvágnak, mert ugye aki nem tud fizetni, az kétszer annyit biztosan bír, nem igaz? :D
Ha nem jön össze, és megbüntetnek, valószínűleg papíron elválok a férjemtől, míg nem rendeztem. Akkor már tényleg csak abból tudják behajtani, ha kioperálják a veséimet. Amint ez el lesz simítva, legalább tartunk egy normális esküvőt :)
Szorítsatok, kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!