Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szeretnék egy kis segítséget...

Szeretnék egy kis segítséget kérni adózással kapcsolatban?!

Figyelt kérdés

Ingatlan vásárlás előtt állunk és mivel én készpénzben kapom a fizetésemet a bank, ahol felvesszük a hitelt kéri a 2015.évi adóbevallásomat.

A munkáltatóm már beadta a a 2015.évi adóbevallásomat, de a NAV-nál még csak a 2014-es van meg gépen, a 2015-öst majd május 20-ig töltik fel valamikor.

Viszont addig nincs időnk, előbb van rá szükségem a hitelkérelemhez.

A NAV-nál azt mondták nekem, hogy először a munkáltatóval a 1608-as nyomtatványt kell kitöltetnem, ahol az első havi januárit kell önellenőrizni, illetve előbbiekben a munkáltatómat bíztam meg az adóbevallás elkészítéséről, de akkor most az önadózást kell választanom. Az adóbevallást, amit megcsináltak nekem az összegek nem stimmelnek rajta (munkából származó jövedelem és a levont adó), a NAV-nál más összegeket mondtak, hogy mennyinek kell lennie.

Még annyit mondtak, hogy a 1553-as nyomtatvány kell még.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy akkor a 1553-as nyomtatványt nekem kell kitöltenem, beadni és utána kitölteni az IGAZOL-t is és azt is beküldeni ügyfélkapun keresztül?

Köszönöm szépen a segítséget!

2016. márc. 31. 16:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát, erre ne itt keress választ, hanem a munkáltatódnál és a NAV-nál.
2016. márc. 31. 16:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Érdemben nem tudok hozzászólni, nekem nem teljes a kép...

Azt viszont nem értem, hogy a bank miért kér bevallást? Mi a fene köze van hozzá? Én is világ életemben készpénzben kaptam a bérem, mégis bevallás nélkül tudtam hitelt felvenni - nem is egyszer.

Munkáltatói jövedelemigazolást kellett vinnem, aztán kész...

Azért nem teljes a kép, mert ha a munkáltató készítette el hivatalosan a bevallásod, akkor - gondolom - van róla valakinél egy "másolat". Elméletileg Neked is kell, hogy legyen belőle egy példány. Akkor miért kell arra várni, hogy a NAV "betöltse" a rendszerbe?

A 1608-as nyomtatvány a cég havi bevallási nyomtatványa. A januári jövedelmet már rég (február 12.) be kellett, hogy vallja. Akkor mégis mit kell kitölteni, és hogy' jön ide egy 1608-as önellenőrzés, amit Veled közöl a NAV?

Tehát nekem a leírásod kicsit káosz... :)

2016. ápr. 1. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!