Vámkezeléssel kapcsolatban kérhetnék egy kis segítséget egy hozzáértő embertől?
A helyzet az, hogy rendeltem külföldről valamit, interneten át, nem nagy érték, csak áfát kell rá fizetnem. Most elvileg a postánál van átmeneti megőrzésen, küldtek egy levelet, hogy igazoljam a rendelést, számlával, árumegnevezéssel; valamint banki átutalásról igazolást.
Nos ez nem teljese tiszta nekem, hiszen a számlát az áruval együtt szoktam megkapni - interneten keresztül rendeltem, kaptam visszaigazoló e-mailt, többet is, a rendelésem pillanatnyi állapotáról; a fizetés is netes volt, arról pedig kaptam egy sms-t a telefonomra, hogy megtörtént.
Ebben az esetben mit küldjek el a postának?
Köszönöm előre is! :)))
paypalnál pl elfogadják azt amit a paypal küld neked "számlaszerűséget".
Kérj az eladótól valami számlának kinéző valamit pdf-ben amivel igazolod a termék árát.
ha nem kötekednek illetve nem tűnik az ár irreálisan alacsonynak, akkor jó lesz a megrendelés visszaigazolás is szerintem.
banktól nyomtatsz előzményeket, ha van számlatörténeted (amit havonta küld a bank), akkor az tökéletes mert az hiteles.
Ha nincs, de te iszonyúan perfekt akarsz lenni, akkor kérsz a banktól hitelesített igazolást az utalásról (ennek van egy 1-2ezer Ft-os ára), de szerintem erre nem lesz szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!