Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kirúgási ok lehet ha felhívom...

Kirúgási ok lehet ha felhívom a munkatársak figyelmét arra hogy a cég és a cégvezető is fenn van a feketelista.hu-n össz 200 M feletti tartozással?

Figyelt kérdés

A dicső főnököm cége (ez is ahol én dolgozom meg még 2 másik is) fenn van a feketelista-hu-n, össz több mint 180 milliós adóhátralékkal, melyből a munkahelyem maga 110 milliót tesz ki. De a főnököm mint magánszemély is fenn van 20 millióval.

Ugye a dolog annyiban teljesen fekete-fehér hogy a feketelista-hu egy államilag kezelt és pontos lista vagyis rágalmazás rossz hír keltése fel se merülhet. Ha valaki 200 milliós tartozást halmoz fel és fenn van az oldalon akkor az annyi, ez nem rosszindulat vagy bármi egyéb kérdése.

Az se merülhet fel hogy kinek mi köze hozzá, mert az oldal szerint is ezek KÖZÉRDEKŰ adatok, ezért is hozzák minden korlátozás nélkül nyilvánosságra. Bárki rákereshet a munkahelyére pl.

Na most, ha valaki felhívja a munkatársai figyelmét erre az oldalra (amit maguktól is megtalálhatnak egyébként) akkor azzal lehet problémája a munkahely vezetőjének?

És még1x: ne menjünk bele abba a trollkodásba hogy „mi közöm hozzá”. Közérdekű adat, van közöm hozzá, még akkor is lenne ha nem is itt dolgoznék, de így meg pláne van!!

Mert mi van ha utánam mint dolgozó után is úgy fizeti a járulékokat ahogy a többi adónemet fizeti? Mert valamiből csak összejött az a 200 millió!

2016. márc. 29. 08:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%

" Néha néha (mindig) késik heteket most épp a februrárit várom amit márc 10-ig kellett volna kifizetni ugye."

Ez meg egy teljesen más probléma. Fura hogy téged jobban zavar hogy a céged feketelistás, mint hogy későn kapsz fizetést. Komolyan mennyi fura ember van...

2016. márc. 29. 13:25
 12/27 A kérdező kommentje:

"Fura hogy téged jobban zavar hogy a céged feketelistás, mint hogy későn kapsz fizetést"

Az a marha fura hogy nem érted a két dolog voltaképp tök ugyanaz. A töve a forrása legalábbis.

A másik dolog meg: nem mindegy melyik zavar és mennyire? Tenni úgyse tehetek semmit egyik ellen se max felmondok /kirúgatom magam. De akkor meg késve se lesz fizu hanem soha.

Bíróság? Ugyan. Egy ilyen ember/cég ellen akin az eglsz NAV rajta ül évek óta-szerinted mennyire érdekli?

2016. márc. 29. 13:39
 13/27 anonim ***** válasza:
61%

"Az a marha fura hogy nem érted a két dolog voltaképp tök ugyanaz. "

Nem ugyanaz. Neked mi közöd van a cég papírjaihoz? Semmi. Elvégzed a munkát, megkapod a fizetést érte, ehhez van közöd. Ez teljesen két külön dolog. Azért kéne a munkaügyhöz rohangálnod, hogy csúszik a fizetés.

De te meg a kollégákat untatod a sírásoddal hogy a cég ahol dolgoztok (lehet hogy önhibáján kívül) feketelistás. Gratulálok.

2016. márc. 29. 13:43
 14/27 A kérdező kommentje:

"Azért kéne a munkaügyhöz rohangálnod, hogy csúszik a fizetés. "

És mondd már meg annak mi értelme lenne? Szted akkor a cégvezető csuhát öltene hamut szórna a fejére és fizetne pontosan? Nem, helyette kirúgna és akkor még késve se kapnék semmit.

És ne is halljam hogy "bíróság". Mennyi egy átlag munkaügyi procedúra? ld KSH. 18 hónap.

vagy ennek többx.

Na és addig míg a per húzódik én miből élek?

2016. márc. 29. 15:29
 15/27 anonim ***** válasza:
84%

Nyilvánvalóan keresel egy másik helyet, hiszen ahol ennyire szar, ott hülye lennél maradni. Ha meg nem keresel, akkor ne is panaszkodj. Ennyi.

(Főleg akkor idegesítő a panaszkodás, mikor egyértelmű, hogy a szokásos kamukérdező vagy, mindig más sztorikkal előállva. Mindezt csak azért, hogy verhesd a tamtamot, hogy mekkora ész vagy te, és mindenki más milyen ostoba.)

2016. márc. 29. 15:39
 16/27 anonim ***** válasza:
23%

Ne azt vegyük már alapnak, hogy egy cég önhibáján kívül lett feketelistás! TALÁN, mondom csak talán van ilyen is, de nem ez a jellemző!

Csak itt divat a kérdezőt szidni és okosságokat mondani, meg el sem hinni, amit leír.

Az meg külön egy idiótaság, amikor valakik beírják, hogy ez meg az a kérdés már volt, meg hogy kamu. Honnan a fenéből veszed, hogy ez, vagy bármi más kamu? Szerinted egy ilyen egyszerű dolog, hogy egy cég feketelistás, és ezt egy dolgozó felfedezi a neten, nem történhet meg? Mégis miért nem?

Nem ufókról írt, vagy hogy tegnap Bivalyröcsögén kávézott Obamával, hanem egy teljesen hihető, átlagos, mindennapi apróságot írt le, már mi a fenéért találna ki ilyet bárki?

Te ott vagy mellette, hogy ezt tudod? Mitől olyan nyilvánvaló számodra, hogy ez nem lehet a magyar valóság?

Szerintem ebben a pillanatban több tízezer, de lehet, hogy több százezer dolgozó tudná ugyanezt a kérdést kiírni, ha rászánnák az időt, hogy megnézzék ezen a listán a saját munkáltatójukat. Arra is azt írnád, hogy mind-mind kamu? Jaj anyám, az ilyenek minek írnak, akik csak trollkodni tudnak?

2016. márc. 29. 16:52
 17/27 anonim ***** válasza:
57%

Bizonyára új vagy itt, vagy egyszerűen nincs érzéked ahhoz, hogy leessen a dolog.

Nem azt kérdőjelezem meg, hogy történhet ilyen, mert nyilván történhet. (Bár nem értem, miért ekkora téma ez, és miért olyan fontos ilyen tényeket megosztani a munkatársakkal. A hatóság nyilván tud a tartozásról, hiszen ők hirdették ki.)

A probléma az, hogy ugyanaz a kérdező ír ki heti rendszerességgel munkaügyi kérdéseket, amiknek a témája sokszor ismétlődik. Ki lett vesézve ezerszer, mit lehet tenni ilyen esetekben, de a vége mindig az, hogy a válaszolók mind hülyék, a kérdező meg okos, mert ő állítólag tisztában van a magyar valósággal.

Az, hogy ugyanaz a kérdező, egyszerűen kiderül a témából, a stílusból, a szófordulatokból, az adott reakciókból.

2016. márc. 29. 17:05
 18/27 anonim ***** válasza:

Nem vagyok új, és Balázskára, séffiúra, stb. gondolsz, akkor ezen már vitáztunk mi ketten.

Nem, rohadtul nem csak egy ember lehet az, akinek ugyanezek a kérdések fogalmazódnak meg a fejében.

10 millió emberből több millióan dolgozunk, több százezret érinthet ez a témakör, és nem, nincsenek olyan stílusjegyek, amiből 100%-ra megmondod, hogy ugyanaz az ember írta ki. Néha talán gyanítani lehet, de nem 100%.

És hiába véled úgy, semmivel sem tudod bizonyítani.

Nem a hatóságnak akarta elmondani. Tényleg problémát jelent értelmezni ilyen sok embernek? Úgy látom, igen, mert ha sikerülne, akkor nem egész más dolgokról írogatnátok össze-vissza.

2016. márc. 30. 08:36
 19/27 A kérdező kommentje:

" séffiúra"

Séffiú? Már hogy én lennék? Akkor az nagyon mellé.

2016. márc. 30. 08:45
 20/27 A kérdező kommentje:

"Nem a hatóságnak akarta elmondani."

Hát igen, annak tényleg nem kell elmondani lévén a hatóság az aki az infót kitette a netre.

Egyébként léptem kamu facebook profilt hoztam létre az összes kollegámat megkerestem a facebokon és a fekelista hu oldal vonatkozó részét bemásoltam nekik így ha van szemük és agyuk láthatják hogy olyan cégnél dolgoznak ami 100M feletti adótartozással rendelkezik.

Aztán ki mihez kezd az infóval az az ő dolguk már de páran válaszoltak és a reakciók nem jók. Már a cégre nézve.

Van aki azt írta vissza: "még ma elkezdek állást keresni"

2016. márc. 30. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!