Hol tudnék annak utánajárni, hogy a párom a
munkahelyénél be van-e jelentve?
Figyelt kérdés
Tavaly helyeszkedett el egy új munkahelyen,de semmilyen munkaszerződést nem kapott (!),hiába győzködöm,hogy kérjen,ő azt mondja,hogy be van jelentve. Van-e a neten vhol vmi kereső,ahol mondjuk a TB szám megadásával kiírja?
Köszönöm előre is a válaszokat!
2008. szept. 21. 10:28
1/5 anonim válasza:
Be kell mennie a munkaügyi központba, onnan kap egy kódot, aminek a megadásával bármikor utánajárhat annak, hogy bejelentették e. Úgy tudom neten keresztül is megtudja nézni majd.
2008. szept. 21. 11:41
2/5 anonim válasza:
Az első válaszoló hülyeséget írt. Mi köze a munkaügyi központnak ahhoz, hogy te be vagy-e jelentve?
A TB-hez kell bemenni, de csak személyesen adnak felvilágosítást a férjednek. Ők meg mondják, hogy be van-e jelentve!
2008. szept. 21. 13:42
3/5 anonim válasza:
Van egy "ügyfélkapu" nevű weboldal, oda kell regisztrálni, az önkormányzatnál kell hitelesíttetni a regisztrációt, utána meg tudod nézni a taj-számod alapján, hogy a jelenlegi munkahelyed bejelentett-e. De ha van bárki ismerősöd, aki tudja használni az ügyfélkaput, napi 3 taj-autorizációt ő is meg tud nézni, de akkor csak azt tudod meg, hogy jelenleg érvényes-e a párod taj-kártyája, hogy a mostani munkáltatója jelentette-e be, vagy még egy régebbi nem jelentette ki (ilyen is bőven előfordul) az nem derül ki, részletekre minden regisztrált csak a saját adataival kapcsolatban tud rákeresni.
2008. szept. 21. 13:47
4/5 anonim válasza:
Az első hozzászóló vagyok. Csak úgy megjegyzem én onnan kaptam a kódomat. Mielőtt lehurrogsz, talán megkérdőjelezhetnéd azt, hogy igaz e. Egyébként biztos máshogyan is meglehet. Én csak az én esetem alapján válaszoltam.
2008. szept. 21. 13:52
5/5 anonim válasza:
Az ügyfélkapu regisztrációt az okmányirodánál kell megtenni és ott a férjed a saját ügyfélkapujában meg tudja ezt nézni. Én is megnéztem az enyémet, meg orvosi dolgokat meg csomó minden másra is jó ez az oldal, egyébként a www.magyarorszag.hu oldalon lehet elérni az ügyfélkaput.
Neked nem fognak felvilágosítást adni semelyik hivatalnál, csak a férjednek, ha ő elmegy csak akkor tudjátok meg. Mondjuk ha nincs munkaszerződése az elég gyanús, és persze nem legális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!