Nem undorító dolog a 25-27%-os ÁFA?
"Amíg 1 millió ember dolgozik feketén az országban legyen is magas az ÁFA."
Ennek mi köze van az áfához? Mert szerintem semmi.
Egyébként el kellene gondolkodni azon, hogy mi volt előbb a SOK feketemunkás vagy a magyar munkáltatói terhek.
De igen, nagyon sok, a világon az egyik legmagasabb áfa itt van.
Indokolt lehetne, ha cserében alacsonyabbak volnának a járulékok, és akkor a magasabb fizetésből többet adózna, aki többet fogyaszt. De ugye itt minden magas... az állam meg várja a csodát, a nagy adóbevételeket, és azt, hogy szimpla riogatástól kifehéredjen a gazdaság.
Ja, én meg azt várom, mikor áll meg egy kamion a kapu előtt, teli pénzzel, és pakolják a pincémbe.
VAGY legyenek alacsonyak a béren a járulékok és az adók és mellette legyen magas az ÁFA VAGY legyenek magasak a járulékok és az adók és legyen alacsony az ÁFA. Ebben a formában egyik sem lenne baj.
De ebben a korrupt országban mind a kettő a világon a legmagasabb... Non-szensz.
Mondjak rosszabbat?
A bért terhelő 50%-nyi adó. ÁFA-t az is fizet, aki segélyért dolgozik, de az ő fizetésének nem lopja el az állam a felét. Sőt az én fizumból él.
#3as
"Amíg 1 millió ember dolgozik feketén az országban legyen is magas az ÁFA. "
Azt ugye te is érzed, hogy a kettőnek baromira nincs köze egymáshoz?! Egy rossz szabályozás egy teljesen adott területen mióta kell, hogy kihasson egy teljesen másik területre? Olyan mintha azzal érvelnél, hogy nagyobb SZJA kellene, mivel a migránsok többnyire arabok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!