Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha 2 diák szövetkeznél dolgozt...

Ha 2 diák szövetkeznél dolgoztam egy évbe akkor 2 adóbevallást kell csináltatnom?

Figyelt kérdés
elkezdtem dolgozni diákmunkásként 2015-04-01-én egy telemarketinges cégnél "X" diákszövetkezet által, de időközben 2015-10-01-től ugyanannál a cégnél maradtam viszont a főnököm nem jött jól ki az "X" diákszövetkezettel ezért áthelyezett akkor egy másik diákszövetkezethez ("Y" szövetkezet)ugye az év utolsó 3 hónapjába. A következő lenne a kérdésem, hogy akkor nekem most két adóbevallást kell csináltatnom? hiszen X diákszövetkezet készített nekem egy adóbevallást 2015.04.01-2015.09.01. míg az ő szövetkezetük által dolgoztam és azt ők le is adták a nav felé tudomásom felé, viszont Y szövetkezet által is lett készítve adóbevallás arról az év utolsó 3 hónapjáról, amit még nem adtam le a navhoz. így 2 adóbevallás lenne a nav felé küldve. mi a teendő ilyenkor? küldjem el az Y diákszövetkezetes adóbevallást is vagy a két diákszövetkezetnél ledolgozott munkát egy adóbevallásba össze kell vonni?

2016. márc. 1. 19:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem kell kettőt csinálni.

Jobban jártál volna /járnál ha a nav csinálnál meg neked. (főleg, hogy ezekbe a témákba nem vagy rutinos/

2016. márc. 1. 20:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem kell kettö, össze kell öket vonni.
2016. márc. 1. 20:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Egy adóbevallást készítünk egy adóévről, amelyben minden jövedelmet szerepeltetünk a neki fenntartott sorban, oszlopban, amit abban az évben szereztünk.

Ha több helyről származó jövedelem ugyanabba a sorba kerülne az adóbevallásban, akkor össze kell őket adni. :)

2016. márc. 2. 05:10
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors,segítőkész válaszokat! :)
2016. márc. 4. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!