Külföldön tanuló diák és a TB fizetés? Hogyan mi módon?
Egyszer már érdeklődtem Romániában tanuló gyermekem TB és adó fizetése után.Akkor olyan választ kaptam,hogy nem kell semmit fizetni.Nemrég kaptunk egy olyan felszólító levelet,hogy igenis kell fizetni TB járulékot.Kaptunk egy nyomtatványt amin az ottani iskolának kellene igazolni,hogy oda jár.Ezzel nincs is probléma.Csak az a baj,hogy már azt nem igazolja és nem is bizonyíthatja, hogy ott biztosított a tanuló! Mert az ottani életmód szerint senki nem úgynevezett TB járulékos mert ott ilyen nincs.Mindenki maga fizeti ha beteg.Így az iskola semmilyen biztosítást nem fizet a tanulók után.Na már most ezt meg nem fogadja el a Magyarországon a Magyar TB.Nem tudom mi tévők legyünk.Legyen már Valaki aki megírja a jót! Van még 3 éve a gyereknek, had járja már ki és utána hazajön.Nem azért ment ki mert jó kedvében,hanem itthon nem vették fel.Nyáron mikor hazajön akkor szokott dolgozni, de nem mint tanuló van bejelentve hanem mint rendes felnőtt dolgozó.Akkor biztosított és utána még 60 napig,ha jól tudom.
Nagyon köszönöm a megtisztelő válaszukat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!