Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Akik tavaly diákmunkát végezte...

Akik tavaly diákmunkát végeztek, visszaigényelhetik az adójukat?

Figyelt kérdés

2014. júl. 19. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Mire fel igényelnéd vissza? Van valami adóalapot vagy adót csökkentő kedvezményed?
2014. júl. 19. 12:00
 2/8 A kérdező kommentje:

úgy tudom, vissza lehet igényelni... legalábbis egy tavalyi munkatársam említette, ezért kérdezem, mert eddig azt hittem, nem lehet.

Apa is visszaigényelhette egy részét eddig az évig.

Nagycsaládosok vagyunk, ez nem tudom, tesz-e az ügyben avagy sem.

2014. júl. 19. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
apukádnak van gyereke, aki után igénybe vehet kedvezményt. Neked van?
2014. júl. 19. 18:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem tesz semmit.

Apukádnak van gyereke, tehát jogosult családi kedvezményre. Ha Neked nincs, akkor Te nem vagy rá jogosult.

Maximum még szóba jöhet a személyi kedvezmény, mint adóval kapcsolatos kedvezmény. Ha erre jogosult vagy, akkor lehetséges a visszaigénylési pozíció.

Személyi kedvezményt rendeletben megállapított betegségek, rokkantságok, fogyatékosságok esetén lehet érvényesíteni. Ha - szerencsére - ilyened nincs, akkor szinte biztos, hogy nem tudsz visszaigényelni adót.

2014. júl. 19. 19:44
 5/8 A kérdező kommentje:

és, ha alkalmi munkának minősült?

napi 5000 forintnál kevesebbet kerestem, tehát elméletileg egy részét nem lehetne visszaigényelni?

tényleg nem tudom, ezért kérdezgetek ennyit.

és köszönöm az eddigi válaszokat!

2014. júl. 19. 21:51
 6/8 anonim ***** válasza:

alkalmi munkából adót sem vontak...

azt neked kellett bevallani, ha a neked kifizetett összeg meghaladta a mentesített keretösszeget. Ha napi 5ezret kaptál, akkor kellett bevallást beadnod.

2014. júl. 19. 21:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Az alapfelállás az, hogy abból kérhetsz vissza, amit be is fizettél, vagy levontak Tőled.

Ha nincs év közben befizetett, vagy levont adóelőleged (ilyen az EFO-nál előfordul), akkor nincs is miből visszaigényelni... :)

2014. júl. 21. 14:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs év közben befizetett, vagy levont adóelőleged (ilyen az EFO-nál előfordul),

ott csak ilyen fordul elő, más lehetőség nincs :)

2014. júl. 21. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!