Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A 1553NY adóbevallásná a 15....

A 1553NY adóbevallásná a 15. -ei határidő az azt jelenti, hogy még akkor is postára adható, vagy azt, hogy akkorra ott kell lennie?

Figyelt kérdés

2016. febr. 14. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:
15-én éjfélig feladhatod.
2016. febr. 14. 18:34
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2016. febr. 14. 20:14
 3/8 anonim válasza:

És ha nem sikerül feladni ma éjfélig, mert nem jön ki úgy, akkor következmények nélkül simán leadhatom májusban?

Mert utána olvastam, de nem annyira értem én ezt a jogi szöveget.

Köszi előre is a segítséget!

2016. febr. 15. 07:46
 4/8 anonim ***** válasza:
A 1553NY-t már nem lehet később leadni. Természetesen a 1553-at a határidőig le lehet még adni.
2016. febr. 15. 08:00
 5/8 anonim válasza:
Azt tudom, de akkor a megfelelő nyomtatványt töltöm ki. Csak hogy nem kapok valami bírságot vagy ilyesmit ha már egyszer megjelöltem, hogy a NAV csinálja nekem aztán meg májusban a szokott módon mégis magam intézem?
2016. febr. 15. 08:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezt hol jelölted? Az M30-as adatlapon, amit leadtál a munkáltatónak? Mert akkor NEM kell leadni semmi mást, a 1553NY-t sem. A 1553NY egy másik módja annak, hogy a NAV közreműködésével csináld a bevallást, ez már nagyon-nagyon régóta létezik, míg az M30-as megoldás idéntől van.
2016. febr. 15. 08:10
 7/8 anonim válasza:
Hát nem tudom, mi volt annak a nyomtatványnak a száma, de a munkáltatómnál azt jelöltem meg, hogy a NAV csinálja...
2016. febr. 15. 08:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor természetesen nem kell semmit beadni, hiszen ez volt az értelme, ezzel jelezted a NAV felé, hogy ők készítsék el a bevallásod (február 1-es határidővel). Nem tudom, mi értelme lenne, ha ezek után még egyszer beadnál egy másik nyomtatványt, hogy ők készítsék el (egy másik, február 15-ös határidővel). De még a tájékoztatóban is le van írva, hogy ezt nem így kell csinálni, ez 2 külön mód a bevallás teljesítésére (és még ezen kívül is van 2).
2016. febr. 15. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!