Hivatalos levélnél a 15 napos visszaküldési határidő mikortól számít?
01.28-án feladtak egy levelet a polgármesteri hivatalból, és ma érkezett meg, tehát majdnem eltelt 2 hét a levél feladása és kézhezvétele között. A levélben az áll, hogy 15 napon belül kell visszaküldeni iratokat, különben 200 ezer ft bírságot szabnak ki.
Kérdem én, ez a 15 nap mikortól számít, a levél feladásától vagy kézhezvételétől? Mert za az 1. akkor nem igazságtalan kicsit, hogy így is majdnem kicsúsztunk a határidőből önhibánkon kívül, mivel csak ma érkezett meg?
Mert feltételezem ajánlott levélként küldték, így pedig visszakapják a Postától az aláírt átvételi igazolványt.
Ha nem ajánlva küldték, akkor balfékek voltak, és soha az életben nem fogják tudni bizonyítani, hogy mikor vetted át - így meg sem tudnak bírságolni.
"Nekem Ausztriából jött a minap levél, sima elsőbbségiként, de ha nem fizetem be az 50 eurós bírságot (gyorshajtásért), akkor később még több lehet, akár 5000 euró is, és még büntetőfeljelentést is tesznek." - Ez csacsiság.
Az 50 eurót nem kell befizetni.
Csak az a 70 euro feletti bírságok esetében érvényes ( csak azokra vonatkozik) az osztrák - magyar megállapodás a bírságok kölcsönös behajtásáról.
"Ausztria és Magyarország között megállapodás van, hogy a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott pénzbírságok behajtásához segítséget nyújtanak egymásnak!Ez a szabály a 70 euronál magasabb vagyis körülbelül 21 ezer forintnál magasabb bírságok esetében érvényes!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!